van der Horst

Jerry De Weerdt debuteert in Amerikaanse NASCAR

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt veroverde dit seizoen voor de tweede maal de Legend-titel in de NASCAR Whelen Euro Series. Het Braxx Racing-gezicht acht de tijd rijp voor een volgende stap, zijn debuut in de Amerikaanse NASCAR-wereld. Vandaag start De Weerdt in de finalewedstrijd van de K&N Pro Series West op de Kern County Raceway in de Amerikaanse staat California in de #14 Braxx Performance Ford Fusion. Hoofddoel voor onze landgenoot is om zoveel mogelijk kilometers af te malen richting zijn ultieme droom: rijden op de Bristol Motor Speedway in de NASCAR Xfinity Series.
Marc Goossens en Jerry De Weerdt
Marc Goossens en Jerry De Weerdt
"Ik denk er al een tijdje over na om mijn debuut te maken in Amerika en eindelijk is het gelukt. De piste lijkt wat op Raceway Venray, maar heeft een minder steile banking en de asfaltstrook is breder. Ik koester dus goede hoop op een mooi resultaat. Het is tot nu toe een succesvol jaar geweest, met onder andere een zege voor ons team in Elite 1 dankzij Marc Goossens in de seizoensfinale te Circuit Zolder", vertelt De Weerdt aan Autosport.be vanuit de Verenigde Staten.

De eerste training voor de K&N Pro Series West Final staat gepland vanavond om half negen Belgische tijd. De wedstrijd zelf start morgen om 4H 's nachts.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 4 november 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons