van der Horst

Jerry De Weerdt kiest voor Nascar en 24H Zolder

Dodge Nascar - Brass Racing
Dodge Nascar - Brass Racing
Jerry De Weerdt heeft de grote lijnen voor 2015 reeds uitgezet. De man achter BRASS Racing heeft binnen zijn eigen infrastructuur een Dodge aangekocht en zal volgend seizoen een volledig seizoen Nascar Whelen Euro Series betwisten. Daarnaast heeft het team ook een Ford Galaxy uit 1964 aan zijn verzameling toegevoegd inzake wedstrijden voorbehouden voor historische wagens in 2015 zoals BRAVO en de Spa Six Hours.
Ford Galaxy - Brass Racing
Ford Galaxy - Brass Racing
Het minste dat je van Jerry De Weerdt kan zeggen is dat hij een voorliefde heeft voor Amerikaanse wagens en dikke motoren. Ondertussen staat de Dodge Viper GT3 waarmee Jerry actief was in BRCC en Supercar Challenge te koop en zijn er twee andere juweeltjes afgeleverd; nl. een Dodge voor de Nascar Whelen Euro Series en een heuse Ford Galaxy uit 1964, volledig opgebouwd in configuratie Nascar van destijds.

Jerry De Weerdt: “Ik ben verknocht aan de Nascar Whelen Euro Series en was vorig seizoen de eerste Belgische rijder die een wedstrijd reed in Monza met de wagen van Gonneau Racing dat achteraf de Nascar Whelen Open Series voor bekeken hield. Maar de toon was gezet en een nieuwe liefde was geboren. Vooral het feit dat deze wagens ‘back to basic’ zijn zonder ABS, traction control en andere snufjes trekt me geweldig aan. Ik begon te racen met historische wagens en de huidige Nascars leunen daar dicht tegen aan met dat verschil dat de remmen en ophanging beter zijn en we op slicks rijden. Het is ook budgettair een pak interessanter dan racen met een GT3".

Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
"Ook dit jaar reed ik samen met Bert Longin in Brands Hatch een wedstrijd en de sfeer binnen het kampioenschap en tussen de teams onderling is fantastisch. In navolging van Gonneau zijn PK Carsport en Marc VDS ook op de kar gesprongen en ook ik ga dit jaar nog een wedstrijd rijden met mijn eigen wagen. Momenteel zijn er nog onderhandelingen aan de gang met wie ik zal uitkomen, en voor volgend seizoen ben ik ook nog op zoek naar een piloot om de wagen te delen en die zal uitkomen in Elite 2. Met drie Belgische teams moeten we een bepaald gewicht in de schaal hebben om mogelijk de Nascar Whelen Euro Series richting België te krijgen”.

Brass Racing - Dodge Viper Competition Coupé GT3
Brass Racing - Dodge Viper Competition Coupé GT3
We zagen Jerry, naast de BRCC en Supercar Challenge met de Viper GT3, ook nog aan het werk binnen de BRAVO en ook de Spa Six Hours. Ook tijdens de komende 24 Hours of Zolder zien we De Weerdt in actie met een Porsche 997 GT4.
Jerry De Weerdt - Chevrolet Corvette Stingray BRASS Racing
Jerry De Weerdt - Chevrolet Corvette Stingray BRASS Racing
“Ik was reeds met verschillende wagens onderweg in de Belgian Historic Cup met ondermeer Jaguar XJS, Porsche 928, Ferrari Mondial, Ford Mustang,Chevrolet Corvette, maar ik heb nu mijn zinnen gezet op een Ford Galaxy uit 1964 waarmee ik verschillende richtingen uit kan. Die wagen zal voorzien worden van een FIA homologatie waardoor ik quasi overal en in alle wedstrijden kan deelnemen en uiteraard ook in de Spa Six Hours voor historische wagens”.

“Wat de 24 Hours of Zolder betreft, zal ik rijden in een Porsche 997 GT4, samen met ondermeer Jo Lammens en Van Kouwen. We komen met de GT4 uit in GT Light en voor mij zit er geen druk op de ketel. Ik wou altijd al eens deelnemen aan de 24 Hours of Zolder en nu binnen het team van Skylimit Yokohama kan ik ook deze droom waar maken”.

Foto's: BRASS, BRAVO, Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op woensdag 20 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons