van der Horst

Jerry De Weerdt volgend weekend actief in Nascar Euro Series

Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Naast het feit dat Jerry De Weerdt samen met Emiel De Weerdt en Bjorn Kabergs dit weekend deelneemt aan de prestigieuze Spa Six Hours Endurance voor historische wagens, was de piloot van BRASS Racing afgelopen donderdag een opmerkelijke gast op circuit Zolder. Jerry De Weerdt kwam er een Nascar Chevrolet Camaro testen van het Belgische Gonneau Racing by Overdrive. Een team die het momenteel zeer goed doet in de Nascar Euro Series.
Volgend weekend worden in het Italiaanse Monza de semi finals verreden en daar zal De Weerdt een de aftrap komen in de Elite klasse. Meteen de eerste Vlaming die zich waagt aan een avontuur in een Euro Nascar wagen.

Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt: “Ik heb dit kampioenschap leren kennen tijdens de uitstap van de BRCC in Dijon en ik was meteen verkocht. Amerikaanse wagens zijn nu eenmaal mijn ding. Ik nam contact op met het team van Gonneau Racing en afgelopen donderdag kon ik op Circuit Zolder voor het eerst proeven van deze Amerikaanse krachtpatser”.

De wagens zijn allemaal identiek opgebouwd en ze beschikken over een V8-motor die goed is voor een vermogen van 450 pk voor een totaal gewicht van 1250 kg. De basis is Amerikaans, maar de ophanging werd aangepast naar Europese normen gezien deze wagens in de States meestal onderweg zijn op ovals. De opbouw is vrij eenvoudig met een buizenframe, waarbij op de hardheid van de schokdempers, de bandendruk en het camber van de wielen na, amper aan de afstelling kan worden gesleuteld. De piloot moet het verschil maken.

Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt: “De twee races over telkens 30 minuten in Monza zijn dit seizoen een eenmalige deelname in Nascar Euro Series. Als het me zint, dan overweeg ik om zelf een wagen aan te kopen en het volledige Europees kampioenschap 2014 af te werken”.

“De eerste test op Circuit Zolder viel alvast zeer goed mee. Het is een wagen waarin je hard moet werken en vooral de hoge banden vragen wat aanpassing. Ik kan het best vergelijken met mijn Corvette Stingray waarmee ik soms aan de slag ga in het Belgisch Historic Championship maar dan met minder vermogen in de Nascar wagen”.

Op de vraag of dit de definitieve plannen zijn richting 2014 antwoordt Jerry De Weerdt ontkennend.

Jerry De Weerdt - Euro Nascar
Jerry De Weerdt - Euro Nascar
“Veel hangt af van volgend weekend. Indien de sfeer en de wedstrijden me bevallen ga ik er volgend jaar voor. Het is een formule die goedkoper is dan een GT3 te laten rijden in een Belgisch kampioenschap en je ontdekt andere circuits. Ik zou het dan eventueel koppelen aan een volledig BRAVO-kampioenschap Historic met de Corvette Stingray”.

Wordt volgende week ongetwijfeld vervolgd 

Foto's: Vincent Wouters & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zaterdag 21 september 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons