van der Horst

JFT Engineering by PG Motorsport pakt titel in Belcar Skylimit Sprint Cup

Het autosportseizoen in ons land is quasi achter de rug en twee van de belangrijkste series, de Belcar Skylimit Sprint Cup en het Belcar Endurance Championship kennen sinds afgelopen weekend hun kampioenen. Bij die kampioenen is ook de jonge Oost-Vlaming Tom van Eenaeme die een zeer mooi seizoen in de Belcar Skylimit Sprint Cup afwerkte met een titel in de klasse 3 als resultaat. Hij behaalde niet minder dan zeven zeges in tien wedstrijden en kroonde zich zo tot titelhouder in 2022. Meteen het bewijs dat de Belcar Skylimit Sprint Cup een perfecte kweekvijver voor jong talent is. Ondertussen zette vader Filip zijn schouders onder het team, waarin hij de steun kreeg van PG Motorsport en zo stonden ook twee wedstrijden van het Belcar Endurance Championship op de agenda, met een zege in de seizoensopener op Circuit Zolder en een prachtige strijd tijdens een beenharde 24 Hours of Zolder die jammer genoeg vroegtijdig eindigde.
  • Shopa
JFT Engineering by PG Motorsport startte dit seizoen in de Belcar Skylimit Sprint Cup met de duidelijke ambitie om mee vooraan te spelen en na een sterke start tijdens het eerste weekend in Zolder, volgde een seizoen dat volledig in dezelfde lijn lag.
 
Filip van Eenaeme toont zich na afloop dan ook zeer tevreden: “In de zes eerste races van het seizoen, won Tom maar liefst vijfmaal en als we het totale plaatje bekijken, dan zien we dat Tom op drie na alle races in zijn klasse gewonnen heeft, ondanks toch wel sterk weerwerk van Wouter Manderveld en Filip Uyttendaele in soortgelijke Clio RS IV. Tom won dan ook de titel in de klasse, behaalde regelmatig een top vijf algemeen en zonder de mechanische pech op de Nürburgring was hij zelfs derde geworden in het algemene kampioenschap. Ik herinner me ook zijn mooie prestatie tijdens de verregende meeting op 21 juli op Circuit Zolder, waar hij veel uit de Clio RS heeft gehaald. We kijken als team dan ook met veel plezier terug op het seizoen 2022 en ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen tot de titel van Tom, de medewerkers, de partners, de supporters… Hoe dan ook blijven we voor 2023 rekenen op de Clio RS en we kijken welke richting we ermee uitgaan.”
 
Ondertussen was het team ook tot tweemaal toe actief in het Belcar Endurance Championship, waar JFT Engineering by PG Motorsport liet zien dat de Clio RS een prima wapen is om in de klasse TB voor de titel te vechten en uiteraard de zege in de 24 Hours of Zolder na te jagen. Enkel een race-incident weerhield het team tijdens de lange Limburgse wedstrijd ervan om een mooi eindresultaat neer te zetten.  
 
Filip van Eenaeme: “De Clio is een perfect wapen voor korte en lange wedstrijden, met heel wat mogelijkheden en dat willen we volgend jaar nog meer in de kijker zetten. We hopen ook om met rijders samen te werken die misschien dit seizoen nog even de kat uit de boom wilden kijken, maar die, die moeten nu toch echt overtuigd zijn!” 

JFT Engineering by PG Motorsport  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons