van der Horst

JFT Engineering met ambitie naar 24 Hours of Zolder

Op 21 juli, de Belgische nationale feestdag, was de Belcar Skylimint Sprint Cup te gast op Circuit Zolder en de JFT Engineering Renault Clio RS was er één van de sterren. Tom van Eenaeme, de zoon van teameigenaar Filip van Eenaeme, won er tweemaal zijn klasse en in de tweede, door het regenweer geteisterde wedstrijd, gaf de jongeman ook zijn visitekaartje af door geruime tijd in strijd te gaan met diverse, veel krachtigere BMW. Ondertussen heeft het jonge team ook zijn plannen voor de 24 Hours of Zolder bekend gemaakt, de belangrijkste nationale uithoudingsrace in ons land, op 13 en 14 augustus.
JFT engineering by PG motorsport gaf begin dit seizoen al zijn visitekaartje af met een zege in de klasse TB van het Belcar Endurance Championship en ondertussen maakt de 20-jarige Tom Van Eenaeme ook naam in zijn tweede seizoen in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Afgelopen donderdag won de belofte tweemaal zijn klasse en dat in zeer moeilijke en uitdagende omstandigheden.
 
Het was heel verraderlijk, zeg dat wel”, aldus de jonge rijder in de Clio RS. “Maar zo racen is super, omdat je met een minder krachtige wagen toch je mannetje kan staan tegen veel krachtigere bolides. Anders, op een droge omloop, kan dat uitaard niet. Ik ben in ieder geval erg tevreden met onze teamprestatie en het motiveert me om  de komende wedstrijden, onder meer in het voorprogramma van de 24 Uur van Zolder, te onderscheiden.
 
Datzelfde weekend maakt hij ook zijn debuut in de 24 Hours of Zolder, om zo in de voetsporen van zijn vader te treden, die eerder al aan de start van de race verscheen. Filip blijft ditmaal aan de pitmuur staan en zal het team mee sturen. 
 
Filip van Eenaeme onthult ook de rest van het team, een internationaal team met rijders van alle leeftijden: “Naast mijn zoon is er Chris D’haese, een landgenoot van 48 jaar, die al twee jaar in de klasse TB van het Belcar Endurance Championship rijdt en het is tevens zijn tweede deelname aan de 24 Hours of Zolder. Erik Den Dekker is dan weer een 56-jarige Nederlander en hij rijdt al vele jaren bij de YTCC in een Porsche 944 Turbo en nam in 2013 voor de eerste maal aan de 24-uursrace in Zolder deel en dat met (een?) Porsche 996 Cup van PG Motorsport. Boo Gielen is Nederlandse, 28 jaar, en zij  komt oorspronkelijk uit de karting en heeft daarna bij de DNRT Peugeot 206gti Cup en Mazda MX-5 Cup gereden en zij  maakt nu haar debuut in de 24 Hours of Zolder. Tot slot is er Gideon Wijnschenk Nederlander, 58 jaar, met jaren ervaring in diverse Porsche bij de ADPCR. Hij heeft in 2013 en 2014 de 24 Hours van Zolder gereden in de Skylimitevents Porsche van Jo Lammens. De reserveman is Bart Van Haeren en de teamchef Paul Geeris, uiteraard met ondersteuning van PG Motorsport.”  
 
JFT engineering by PG motorsport wil zich onderscheiden in de klasse TB, maar de concurrentie belooft erg stevig te worden, met onder meer een horde BMW. Afspraak op 10 augustus in Zolder voor de parade en op donderdag 11 augustus voor de chronoritten!  

JFT engineering by PG motorsport Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 29 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons