van der Horst

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder

Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder
Jobfixers Belgian Rally Championship gaat verder
De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en RACB Sport bevestigen dat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 gewoon verdergezet wordt zoals gepland. Van de 5 wedstrijden op de kalender van 2020, zullen de 4 beste resultaten meetellen voor de eindstand van het Belgisch kampioenschap 2020.
Het Nationaal Overlegcomité nam op vrijdag 16 oktober drastische maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar voorlopig blijft de impact op de rallysport beperkt. Voor de rallysport werd in samenwerking met RACB Sport deze zomer al een protocol opgemaakt en goedgekeurd door de bevoegde regionale Minsters van Sport.   Minister Weyts heeft al laten verstaan dat sport met publiek mogelijk moet blijven.
 
Deze protocollen, die deze week bekeken worden, voorzien al in maatregelen om op een Covid-veilige manier rally's te organiseren. Er zal dan ook gepleit worden voor het behoud van de huidige faciliteiten die voorzien zijn in het geldende protocol. Het feit dat deze outdoor evenementen verreden worden op een parcours van enkele tientallen kilometers lang, biedt alle mogelijkheden om iedereen voldoende afstand te laten houden. Tijdens de Aarova Rally, de tweede wedstrijd van het Jobfixers BRC, werd al bewezen dat rally's uitstekend op een veilige manier georganiseerd kunnen worden.
 
Dat zal zaterdag in Vresse-sur-Semois, in de South Belgian Rally, ongetwijfeld ook blijken.

BRC MediaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op maandag 19 oktober 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons