van der Horst

Jobfixers BRC in overleg rond aanpak kampioenschap

Kris Princen - Citroën
Kris Princen - Citroën
De promotoren van het Belgische rallykampioenschap zijn op zoek naar een gedragen compromis om het kampioenschap voort te zetten. Inzet lijkt vooral het aantal rij- en schrapresultaten die aan het einde van de rit zullen meegeteld worden. Met andere woorden: krijgen we een kampioen op basis van enkele sterke prestaties of op basis regelmaat?
Na de zomer gaat het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020 door met de ConXioN Omloop van Vlaanderen. In totaal staan er zeven wedstrijden op de kalender van het kampioenschap van 2020, dat noodgedwongen onderbroken werd door het coronavirus. Hoeveel resultaten uiteindelijk mee zullen tellen in de eindstand van het Jobfixers BRC, zal heel binnenkort beslist worden na overleg met alle betrokken partijen.

Momenteel is het windstil in het Jobfixers BRC, maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niet hard gewerkt en druk overlegd wordt.

"Als promotor, en in nauw overleg met de RACB, zijn we druk bezig met het raadplegen van alle partijen die betrokken zijn bij het Jobfixers BRC", vertelt promotor Chris Courteyn. "We consulteren natuurlijk de piloten die het kampioenschap rijden, maar dan wel rijders van alle categorieën. Verder raadplegen we zeker ook de organisatoren, die er alles aan doen om hun wedstrijd georganiseerd te krijgen in deze bijzondere tijd en die zoveel mogelijk rijders aan de start willen krijgen, maar ook de preparateurs en de invoerders die zich geëngageerd hebben in het rallykampioenschap. We verzamelen de meningen van alle partijen en daarna zullen we een beslissing nemen waar een groot draagvlak voor is."

Die beslissing zal ook juridisch gegrond zijn. "De RACB zal de beslissing eerst juridisch toetsen aan de FIA-reglementen. Op dat vlak heeft de FIA trouwens al een additief gepubliceerd waardoor een reglementswijziging in de loop van het seizoen mogelijk is", vertelt Chris Courteyn. "We hebben wellicht het sterkste nationale kampioenschap ter wereld en dat willen we na de zomer opnieuw benadrukken met een spannende ontknoping van het Jobfixers BRC 2020."

Foto: Davy DegryseDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 3 juni 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons