van der Horst

Jochen Stevens en Laurent Vandervelde verdedigen leidersplaats in Zolder Superprix

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Voor Jochen Stevens en Laurent Vandervelde kon het seizoen 2019 van het Belcar Endurance Championship niet beter starten. Het duo kwam voor het eerst samen in actie op een BMW M235i Racing uit de ateliers van Stevens Motorsport en pakte in het openingsweekend meteen een dubbel podium. De trend is dus gezet en meteen zijn ook de ambities duidelijk voor de tweede afspraak van het seizoen, de Zolder Superprix dit weekend.
  • Circuit Zolder
“Onverhoopt!”, blikt Jochen Stevens terug op een geslaagde eerste proef. “Dat smaakt echt naar meer… Voor de start van het seizoen wisten we niet goed waar we zouden staan ten opzichte van de concurrentie. Laurent en ikzelf hadden nog geen enkele race samen afgewerkt en onze wagen is zeker niet de intrinsiek snelste bolide in onze klasse. We konden echter een goed ritme aanhouden en de valkuilen vermijden. Na de eerste training hadden we stiekem gehoopt op een derde plaats, maar op zondagavond mochten we met twee zilveren medailles huiswaarts keren. Bovendien kwamen we door onze gecombineerde scores ook aan de leiding van de voorlopige tussenstand in de Belcar 5 klasse en konden we daarnaast postvatten aan de voet van de algemene top tien! De BMW M235i heeft in het verleden bewezen een topauto te zijn in de uithoudingsraces dus willen we ook dit weekend weer veel punten pakken en als het even kan onze reeks op het ereschavot verderzetten.”

Eenzelfde ambitie horen we ook bij teamgenoot Laurent, “We zakten af naar de seizoensopener zonder echt een idee te hebben van de waardeverhoudingen. Het was afwachten hoe de auto zich zou gedragen op het Hankook-rubber en hoe sterk onze tegenstanders voor de dag gingen komen. Nu, twee weken later, mikken we evenwel hoger. We beseffen allebei dat dit eerste seizoen een leerjaar zal zijn, maar na twee podia is de motivatie eens zo groot! Het podium is zonder meer onze target, maar eigenlijk hopen we dit seizoen ook eens met de grootste beker huiswaarts te mogen keren, al hebben we dat niet volledig zelf in de hand. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk te leren en dit weekend de goede vorm van de openingsmanche te bevestigen.”

Op zaterdag staat er op Circuit Zolder een vrije training (9u05) en een kwalificatie (11u10) op het menu. Op zondag wordt iets voor de klok van 15u vervolgens het startschot gegeven voor de endurancerace over 3 uren.

Persbericht Stevens MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 30 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons