van der Horst

Joël Uylenbroeck zoekt piloten voor Xenum-Porsche

Xenum Porsche 911 GT3 Cup
Xenum Porsche 911 GT3 Cup
Joël Uylenbroeck is een gekend gezicht op de Belgische circuits. De laatste jaren zagen we hem in actie met diverse wagens van QSR Racing. Zo deelde hij vorig jaar nog het stuur van een Audi RS 3 LMS TCR in het Belcar Endurance Championship met Olivier Bertels en reed met dezelfde wagen de 24 Hours of Zolder samen met Jurgen Van Den Broeck, Yevgen Sokolovskiy, Tony Verhulst en John Mauro. Joël Uylenbroeck, tevens technical manager van Xenum, besloot om het over een andere boeg te gooien en kocht met het bedrijf een Porsche 911 GT3 Cup type 991 aan.
  • St. Paul
Xenum Porsche 911 GT3 Cup
Xenum Porsche 911 GT3 Cup
Xenum kocht de ex-Titan Cargo Porsche 911 aan, een 991 van de tweede generatie. Xenum heeft als specialist in high tech additieven en smeermiddelen voor benzine en dieselmotoren al een gamma van hoogwaardige producten, maar gebruikt de motorsport om zijn producten nog verder te ontwikkelen. De Porsche past perfect in dat plaatje, het is tevens een wagen die in verscheidene kampioenschappen kan ingezet worden zoals het Belcar Endurance Championship, de Supercar Challenge of de Hundred Series by BGDC. Joël Uylenbroeck zelf plant om het stuur van de wagen te nemen in de Porsche Sprint Challenge Benelux.

Xenum Porsche 911 GT3 Cup
Xenum Porsche 911 GT3 Cup
Uylenbroeck heeft er op Circuit Zolder al een testdag opzitten en een tweede testdag staat gepland voor half mei. Een welgekomen testsessie want komende van toerwagens betekent de overstap op een Porsche toch een aanpassing. De wagen is ook beschikbaar voor endurance races, waarvoor Joël Uylenbroeck nog rijders zoekt. Rijders die geïnteresseerd zijn in een deelname aan het Belcar Endurance Championship, de Supercar Challenge of de Hundred Series by BGDC kunnen altijd contact opnemen met Joël. Een bijkomende troef is dat de wagen bij testdagen en een eventueel programma in het Belcar Endurance Championhip gerund wordt door Belgium Racing, een team met heel wat ervaring met Porsche.

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit op maandag 2 mei 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons