van der Horst

Joeri Janssens en Steven Brams trappen in Zandvoort tweede seizoenshelft af

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Na meer dan drie maanden pauze herneemt BMW M2 CS Racing Cup Benelux dit weekend, op Circuit Zandvoort. In het kader van de Trophy of the Dunes wordt op het Nederlandse F1-circuit het startschot gegeven voor de tweede helft van het seizoen 2022. Dankzij een puike eerste jaarhelft, vatten Joeri Janssens en Steven Brams de laatste drie meetings aan vanop een voorlopige derde plaats in het Belgische klassement, op slechts enkele punten van de tweede plaats.

“Voor Steven en Joeri zal het dit weekend opnieuw wat aanpassen zijn, want de laatste manche van het kampioenschap was in de maand juni”, stelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Ze kennen de omloop in Zandvoort echter al en werkten de voorbije maanden ook enkele trainingsdagen af. Bovendien hebben we op vrijdag nog enkele extra testkilometers gepland om zo het weekend met vertrouwen te kunnen aansnijden.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“Het kriebelt om terug te beginnen racen, want de zomerpauze duurde echt wel lang”, erkent Steven Brams. “Ik kijk er dus naar uit om vrijdag opnieuw achter het stuur te kruipen op de uitdagende F1-omloop in Zandvoort. Men voorspelt regen dit weekend, dus dat is een extra aspect om rekening mee te houden, zeker gezien het gebrek aan wedstrijdritme de voorbije maanden. We zijn echter vastberaden om opnieuw een goede prestatie te leveren en zo onze ambities in het Belgische klassement kracht bij te zetten.”

“Afgezien van enkele testdagen, was het ook voor mij een relatief rustige zomer op vlak van autosport”, bevestigt Joeri Janssens. “Dat gaat de komende weken echter veranderen, met drie meetings op slechts enkele weken tijd en dit weekend bovendien twee wedstrijden op één dag. Het zal dus een kwestie zijn van schade te vermijden om zo de tweede seizoenshelft niet te hypothekeren. Ik ben tevreden van onze eerste helft en ik hoop dat we op dat elan kunnen verdergaan.”

De officiële actie begint in Zandvoort op zaterdag 1 oktober, met twee vrije trainingen en een kwalificatiesessie. Op zondag staan er twee sprintwedstrijden van één uur met verplichte pitstop op het menu.

Persbericht Belgium Racing Team
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons