van der Horst

Johan Aerts nieuwe safety- en sound manager bij Circuit Zolder

Johan Aerts & Sven Pribylla
Johan Aerts & Sven Pribylla
Verrassend nieuws uit de autosportwereld! Johan Aerts keert terug naar Circuit Zolder als nieuwe safety- en sound manager. Hij heeft de titel ‘grootste carrièreswitch’ op zijn naam staan. Johan zette na 28 jaar dienst de stap van de bankwereld naar het autocircuit waar al langer zijn passie ligt.
Johan Aerts uit Kermt-Hasselt wordt de nieuwe Safety- en Sound Manager op Circuit Zolder. Deze 56-jarige Hasselaar was vroeg kind aan huis op Circuit Zolder. Elk vrij moment was hij terug te vinden op onze Limburgse omloop.

Johan Aerts : « Van kleins af aan stond ik als toeschouwer langs het circuit van Zolder. Eind jaren ’70 maakte ik publiciteit voor de F1 in ruil voor een toegangsticket en op mijn 18de verjaardag werd ik baancommissaris om zo dicht mogelijk bij het spektakel te staan. Daar was Tony Eyckmans mijn postoverste en verantwoordelijke. Tony groeide door naar diensthoofd veiligheid en van 2001 tot 2014 werkten wij samen op Race Control en leerde ik de stiel. Tony is bovendien nog steeds een belangrijke raadgever voor de veiligheid op de track van Circuit Zolder tijdens de race weekends. »

Tussendoor was ik eveneens actief op de piste zelf! van 1993 tot 1996 in de toenmalige Zolder Touring Cup, de 24u van Zolder in 1996 en van 2013 tot 2015 streed ik mee in de BRAVO Youngtimer Cup. Mooie tijden! », glundert Johan.

De carrièreswitch

Beroepsmatig was hij actief bij een grote Belgische bank waarvan de laatste jaren als business banker. Na 28 jaar dienst, einde 2014, nam hij ontslag om zijn passie te kunnen beleven.

« Mijn carrière overleefde het vroegere Bacob Bank en Dexia, waar ik ‘relatiebeheerder Business Banking’ was. Maar na de naamsverandering naar Belfius en 28 jaar dienst, vond ik dat het tijd was voor iets anders. Het leven is nu en niet binnen 15 jaar. Doe wat je graag doet. Met die gedachte in het achterhoofd ging ik voluit voor mijn passie voor auto’s!

Ik zag dat ze bij Spa Francorchamps een functie hadden openstaan als Track Safety Manager en ik had door mijn hobby al heel wat ervaring opgedaan bij Circuit Zolder en ben meertalig, dus ik besloot ervoor te gaan.

Vier mooie sportjaren met rijke ervaringen, een tof team en onvergetelijke internationale contacten vatten het Spa-verhaal perfect samen.

Home sweet home

Johan: « Zolder is in zekere zin terug thuiskomen… ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om hier als Safety- en Sound Manager aan de slag te gaan. Hier ken ik veel mensen en zij kennen mij. Een goede en directe communicatie is zeer belangrijk. We zijn als Limburger fier op onze omloop , een uniek gegeven met historie. Het circuit werkt veel met vrijwilligers en deze mensen zijn onmisbaar en daar heb ik ook veel respect voor. Zij betekenen enorm veel voor het verdere bestaan van Circuit Zolder. See you in… ZOLDER! »

Sven Pribylla, General Manager van Circuit Zolder: « Ik ben zeer gelukkig om Johan hier terug met open armen te ontvangen. Het is een fantastisch verhaal om iemand die zo een grote passie voor auto’s heeft en die hier nog zelf heeft gereden, een job te kunnen aanbieden. Johan bezit een brok ervaring en iedereen kent hem. Met de komst van DTM zal de functie die hij zal invullen perfect passen in de verdere professionalisering van Circuit Zolder. Hij vult het team perfect aan op zowel professioneel als sociaal vlak. Hem hier terug hebben voelt heel vertrouwd. Het hele Circuit Zolder team wenst hem veel succes! »

Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 1 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons