van der Horst

New Race festival: John De Wilde en Sam Dejonghe winnen incidentrijke wedstrijd

John de Wilde - Porsche 911 GT3 Cup
John de Wilde - Porsche 911 GT3 Cup
John De Wilde (Speedlover) heeft na de tweede race eerder vandaag nu ook de derde en laatste race van het openingsweekend van de Porsche Sprint Trophy Benelux gewonnen. Regis Gosselin (Porsche August) sloot als tweede af, voor Wim Meulders (Speedlover). Sam Dejonghe won uiterst nipt in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, nadat Giovanni Scamardi bestraft werd en een penalty van vijf seconden opliep.
  • St. Paul
Regis Gosselin - Porsche 911 GT3 Cup
Regis Gosselin - Porsche 911 GT3 Cup
Gilles Smits en John De Wilde leken in de aanvangsfase onderling te gaan strijden voor de zege, maar De Wilde viel vooraan plots weg na een aanrijding met Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice). De Nederlander moest de handdoek werpen met een defecte radiator, De Wilde kon verderrijden, met een beschadigde achterbumper weliswaar. Na de verplichte stop kwam het tot een incident tussen Niels Troost (Team GP  Elite) en Gilles Smits, waarbij Smits uiteindelijk het gelag betaalde en moest opgeven. Op die manier ging de leiding weer naar het kamp van De Wilde. Hij triomfeerde voor Regis Gosselin en Wim Meulders, die zorgde voor een tweede Speedlover-Porsche op het ereschavot. In de GT4-klasse ging de zege naar Alexander Goddijn, nadat ook Ronald Bezuur bedacht werd met een penalty van vijf seconden.

Giovanni Scamardi - BMW M2 CS Racing
Giovanni Scamardi - BMW M2 CS Racing
Bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zagen we een felle strijd vooraan het veld. Sam Dejonghe leidde initieel, maar na de verplichte pitstop voerde plots Giovanni Scamardi het veld aan. Dejonghe trachtte het gat te dichten, maar het verkeer speelde in de kaarten van Scamardi. Uiteindelijk zou Scamardi een tijdstraf oplopen en zo de zege verspelen. Stienes Longin, gisteren nog winnaar in de openingsrace, mocht mee op het podium.

Foto': Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 9 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons