van der Horst

Joint venture tussen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de Franse Carrera Cup en de Challenge Central Europe

Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Na drie seizoenen Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft de snelste merkencup van de Benelux een nieuwe verbintenis op zak met Porsche Motorsport en zal een samenwerking aangaan met de Porsche Carrera Cup France en de Porsche Cup Challenge Central Europe. Delegaties waren aanwezig tijdens wedstrijden voor de Benelux en Franse Cup en een samenwerking was al snel in de maak.
  • VR Racing
Belgium Racing
Belgium Racing
“Doordat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een heel eerlijke maar moeilijke competitie is, was het de voorbije jaren altijd lastig om veel wagens op de startgrid te krijgen. Dit werd door piloten, teams en partners ook als het enige enigszins negatief aspect aan de Cup aangegeven. Dus wisten we wat ons te doen stond toen we een nieuwe 3-jarige verbintenis tekenden met Porsche Motorsport”, klinkt het.

Er zullen in 2016 vier weekends (Le Mans, Spa, Zandvoort en Le Castellet) samen worden gereden met de Franse Cup. Om dan tijdens twee andere events (Spa en Zandvoort) de Porsche Cup Challenge Central Europe te ontvangen. Zodoende zullen tijdens alle zes wedstrijden telkens meer dan dertig identieke Porsche 991 Cups op de startgrid staan. Waar de wagens volledig identiek zijn, zullen de piloten nog altijd worden opgesplitst volgens hun FIA-rating.


Jurgen Van Hover - Porsche 991 Cup
Jurgen Van Hover - Porsche 991 Cup
Het concept dat in Zandvoort tijdens de Finaleraces aan teams en piloten werd voorgesteld is met veel enthousiasme onthaalt. Zo goed zelfs dat op dit moment reeds 5 nieuwe 991 Cups zijn verkocht. Roger Grouwels van het RaceArt-team en het Team Van de Horst zijn in ieder geval reeds op de kar gesprongen.

Méér nieuws volgt spoedig

Foto: Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 1 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons