van der Horst

Jong talent Jamie Jason Vandenbalck in de kijker

Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
De 19-jarige Jamie Jason Vandenbalck heeft zich afgelopen seizoen reeds meermaals in de kijker gereden door zijn snelle en constante chrono’s binnen de BMW M235i Racing Cup. Daarnaast schopte de jonge Leuvenaar het momenteel reeds tot de halve finales in de rush richting RACB National Team betreffende het Stuurwiel dat aan twee jonge rijders de kans zal geven om met de steun van SEAT Import aan de start te komen in het nieuwe TCR Benelux toerwagenkampioenschap 2016.
Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck maakte dit seizoen zijn opwachting op circuit via een trackday van Curbstone waar hij met een professionele begeleider zijn eerste meters reed in de FMA Ferrari's 430 en 458 Challenge.

Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
“De gekende microbe deed zijn werk en nadien zijn we gaan testen met een BMW 325i van JJ Motorsport,” steekt Vandenbalck van wal.
“Dit viel enorm mee en we beslisten om de stap te wagen richting de BMW M325i Racing Cup. Eerst met de Nederlander Jurgen Gulicher en nadien met Guido Werckx. Ook tijdens de 24 Hours of Zolder stond ik aan de start en vorig weekend tijdens de voorlaatste meeting van het seizoen in Spa waren we op weg richting het podium, maar de safety car gooide wat roet in het eten. Ik kon na de eerste safety car opstomen van de achtste naar de vierde positie en mocht van Guido blijven zitten na de tweede verplichte pitstop. Een eerste podium bleek in de maak, maar een nieuwe safety car deed me opnieuw wat tijd verliezen en we werden uiteindelijk vierde op een zucht van het podium. Ondanks deze gemiste kans was ik tevreden over onze wedstrijd waarin we toonden dat we een rol van betekenis kunnen spelen binnen de top 3. We hadden kosten noch moeite gespaard en voordien zelfs een extra trainingssessie ingelast”.

Jamie Jason Vandenbalck
Jamie Jason Vandenbalck
Voor de inforegio.be rijder rest er nu nog één kans om het seizoen in schoonheid af te sluiten met een podiumplaats. Tijdens de Race Promotion Night op Circuit Zolder, de seizoenafsluiter over 400 min wedstrijd en voor dubbele punten, hoopt de jonge belofte op een podiumplaats en uiteraard een pak punten, want een plaats op het podium in de eindafrekening van het kampioenschap ligt nog binnen bereik.

En uiteraard gaat alle aandacht nu ook richting het zeer belangrijke inzake Stuurwiel van het RACB National Team.

“We gaan er alles aan doen om dit tot een goed einde te brengen en uiteraard zoals steeds onze huid duur verkopen”, besluit een supergemotiveerde Jamie Jason Vandenbalck. 

Foto's: Marnik Mouchaers-Niels Vaeck-Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op zaterdag 10 oktober 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons