van der Horst

Jordan Pepper (Bentley) wint E-Sport GT Series in Silverstone

Jordan Pepper (K-PAX Bentley)
Jordan Pepper (K-PAX Bentley)
Jordan Pepper (K-PAX Bentley) heeft op een virtueel circuit van Silverstone optimaal geprofiteerd van een aanrijding tussen de leiders om de eerste race van de E-Sport GT Series op zijn naam te zetten. Charles Leclerc (Ferrari) en Jenson Button (McLaren) toonden veel snelheid, maar werden betrokken in aanrijdingen. Onze landgenoot Alessio Picariello (Porsche) kwam door een probleem met de verbinding niet aan de start.
  • Shopa
McLaren was bijzonder snel in de kwalificatiesessie en plaatste twee exemplaren van de 720s GT3 op de eerste startlijn. Polesitter Fabrizio Crestani verloor dat voordeel al in de openingsmeters aan merkgenoot Ben Barnicoat. De Italiaan probeerde de schade goed te maken, maar raakte de leider in de wedstrijd. Jordan Pepper (Bentley) nam het geschenk in dank aan en zou niet meer bijgehaald worden. Ben Barnicoat werd nog tweede, voor de Aston Martin van Luigi di Lorenzo en Mercedes-fabrieksrijder Raffaele Marciello.

De wedstrijd werd een aaneenschakeling van incidenten en aanrijdingen, waarbij ook F1-geweld Charles Leclerc (Ferrari) en Jenson Button (McLaren) betrokken waren. De Monegask verloor niet alleen tijd bij een contact met Luca Ghiotto (Aston Martin), maar werd bovendien bedacht met een drive through. Leclerc werd 21ste, Button zag een top 10-notering in rook opgaan.

Onze enige landgenoot aan de start, Porsche-rijder Alessio Picariello, liet veelbelovende rondetijden zien in de vrije trainingen, maar kon door een internetprobleem niet aan de start staan van de kwalificaties en de wedstrijd.

De Silver Cup-categorie voorbehouden aan de simracers werd wel gewonnen door McLaren, dankzij de Italiaan Patrick Selva. De Britse constructeur nam zelfs het volledige podium in.

Foto: K-PAX RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op zondag 26 april 2020.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons