van der Horst

Jos Jansen wint voorlaatste wedstrijd op de Duivelsbergcircuit

Jos Jansen - Ford Focus Supercar
Jos Jansen - Ford Focus Supercar
Het stralend zonnetje op het einde van de dag maakte voor de zeer talrijke rallycrossfans het weekend op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen volledig af. Zij genoten van heel wat spannende reeksen en finales met als eindwinnaars; Jos Jansen, Dennis Remans, Marc Vleeshouwers, Kristof Bex en Pim Garvelink.
Jansen versus Coox
Jansen versus Coox
De A-finale in de grote klasse is gewonnen door Jos Jansen met zijn Ford Focus Mk3, al liep het niet van een leien dakje voor de man uit Hoeselt, toen in de start lokaal matador Jochen Coox de leiding nam en dit volhield tot in de laatste ronde toen er moest gejokerd worden door Jansen die een kleine voorsprong had op de VW Scirocco van Coox waardoor beiden spiegel aan spiegel richting duivelsberg stoven en Coox iets te ver naar buiten dreef waarvan Jansen kon profiteren en zo de leiding kon overnemen om als eerste te worden afgevlagd.

Jansen versus Coox
Jansen versus Coox
Jansen liet verstaan “die fout die Jochen nu maakt heb ik vorige wedstrijd gemaakt toen kon hij mij passeerde”  Ook werd er bij Coox verhaal gehaald voordoor deze liet verstaan, “ dit is rallycross van de bovenste plank die wij lieten zien aan de toeschouwers en hier is echt niets mis mee, aldus te tweede geëindigde garagehouder uit Rekem. Marcel Ottink eindigde als derde met zijn Skoda Fabia Mk2 voor de VW Scirocco van Ronny Scheveneels en de regerende kampioen Ron Snoeck die vanwege een rechter aandrijfasbreuk aan een slakkengang zijn zes ronden beëindigde op plaats vijf met zijn Seat Leon Mk2.

Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
Dennis Remans - Ford Fiësta Super1600
In de Super1600 ging de overwinning naar Zutendaler Dennis Remans. Dit voor de eerste maal dit jaar na drie eerder stuk gereden motoren. “Ik ben dolgelukkig met deze overwinning al weet ik dat ik niet meer in aanmerking kom voor het kampioenschap, maar ik kan een ding zeggen dit doet echt deugd” aldus de Ford Fiesta Mk2 rijder. Tweede plaats was voor Nederlander Thijs Heezen die van op de pole positie van start ging maar na een valse start twee maal de jokerronde moest nemen en nog net voor de kampioenschap leider Davy Van Den Branden wist te eindigen. Bart Stouten
Start BK Super1600
Start BK Super1600
werd bij het opgaan van de Duivelsberg op het verkeerd been gezet toen hij op de vierde stek reed door Pascal Roumans die hiermee zijn plaats innam voor het Nederlands trio- De Brouwer, Van Rijn en Van de Wege. Stouten moest hierdoor de handdoek in de finale ring werpen.
Stessens versus Vanhove
Stessens versus Vanhove
Een tumulus finale was er te zien bij  de SuperNationals – 2 liter waarin Martijn Vanhove en Steven Stessens de hoofdrol speelde en eerst vernoemde de Vauxhall van Stessens een zet gaf bij het uitkomen van de jokerlap waardoor Steven in de achterhoede belanden en moest opgeven. Hierdoor kreeg de BMW rijder een verwittiging die later na verhoor zou uitdraaien naar een diskwalificatie naar de achtste plaats. Door deze voorval is de overwinning aan Marc Vleeshouwers toegewezen gevolg door Bart Coninx, Kurt Lambers, Ludo De Vocht (die na 20 jaar terug van de partij was) en Dirk Hansen.


Bex - Maris - Volders
Bex - Maris - Volders
In de SN + 2000cc ging de overwinning naar Kristof Bex voor Luc Maris beiden met Volvo en de Ford Escort Mk1 van Steven Volders. Maris die van op de pole positie de leiding nam verspeelde die al vlug aan Bex die stand hield tot aan de finish. De vierde plaats was voor De Beuckelaer die zowel Bosman als Leysen achter de kleine Opel Corsa wist te houden. Bij de RST Cup maakte Marnick Thoné de leider Richard Huisman het leven zo zuur dat beiden in aanraking kwamen en in het decor belanden. De overwinning kwam zeer onverwacht in handen van de Nederlander Pim Garvelink. Ook de Duitse gasten reden hun wedstrijd voor hun Duits kampioenschap wat iets meer rallycross genot bracht voor de talrijke opgekomen toeschouwers.   

BCRV Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op zondag 13 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maasmechelen.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons