van der Horst

Jota Sport met McLaren naar GT World Challenge Europe

Jota Sport GT-team
Jota Sport GT-team
Jota Sport keert terug naar het GT-racen en dat met een McLaren 720S GT3 in de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS. De winnaar van de LMP2-klasse in het WEC, zal deelnemen aan zowel de Sprint- als Endurance-klasse met fabriekspiloten Ben Barnicoat en Oliver Wilkinson. Het duo zal voor de Endurance-rondes worden vergezeld door Rob Bell, die vorig seizoen ook met Wilkinson reed in GTWCE.
  • Dreamdrive
Jota Sport nam voor het laatst deel aan internationale GT-races met een Aston Martin Vantage GT2 in de Le Mans Series in 2011. Dit jaar strijden ze dus in de GT World Challenge Europe met een McLaren fabrieksrijdersopstelling. Zo behaalde Oliver Wilkinson de volledige fabrieksstatus na een seizoen als "McLaren Professional Driver" in het Britse GT en de GTWCE Endurance bij Optimum Motorsport.

Het is onduidelijk wat de aankondiging van McLaren betekent voor Jota Sport zijn betrokkenheid bij R-Motorsport Aston Martin. Jota Sport bemande dat team samen met Arden totdat het Zwitserse team zich terugtrok uit GTWCE begin 2020.

Het team zal nog steeds twee ORECA 07-Gibson LMP2's behouden in het WEC. Antonio Felix da Costa, Anthony Davidson en Roberto Gonzalez zijn het tweede team naast Sean Gelael, Tom Blomqvist en Stoffel Vandoorne. 

Foto: Jota SportDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe op donderdag 11 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons