van der Horst

Juan-Pablo Montoya keert terug naar de IndyCar

Juan-Pablo Montoya
Juan-Pablo Montoya
Juan-Pablo Montoya keert na enkele weinig succesvolle seizoenen in de Nascar racerij volgend jaar terug naar de formule wagens. De Colombiaan die in 1999 nog ChampCar kampioen was tekende een contract bij Team Penske voor een volledig seizoen in het IndyCar kampioenschap naast Will Power en Hélio Castroneves.
Juan-Pablo Montoya werd in 1999 ChampCar kampioen alvorens het jaar daarop de 500 miles van Indianapolis te winnen bij zijn eerste deelname aan de race. De Colombiaan werd dan binnengehaald in het Formule 1 circus als de nieuwe wonderboy, eerst bij Williams en vanaf 2005 reed hij voor McLaren. Maar na drie overwinningen in 2005 kende de Colombiaan daarop een moeilijk seizoen en de relatie met zijn team verzuurde waarna Montoya na 10 GP’s opstapte en naar Amerika terugkeerde. Hij won in het totaal zeven Grote Prijzen.

Montoya concentreerde zich op de Nascar en kwam uit in verschillende categorieën van deze typisch Amerikaanse sport, maar brak nooit door in de hoogste discipline, de Sprint Cup. Ondertussen won hij in 2007 en 2008 de 24 uren van Daytona met een Riley van het Chip Ganassi Racing. Voor 2014 had Montoya eerst zijn zinnen gezet op een nieuw seizoen Nascar bij het Earnhardt Ganassi Racing team, maar wanneer Kyle Larson het stuur kreeg toebedeeld besloot de Colombiaan terug te keren naar de IndyCar en dat tegen zijn vroegere belofte om nooit meer in formule wagens uit te komen in. Montoya komt volgend jaar in de IndyCar uit in de wagen #12 van het Team Penske dat eveneens Will Power en Hélio Castroneves doet rijden.

Foto: IndycarSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 17 september 2013.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons