van der Horst

Jules Bianchi overleden

Jules Bianchi
Jules Bianchi
De familie van Jules Bianchi liet via een persbericht weten dat de Franse piloot, die sinds de Grote Prijs van Japan op 5 oktober 2014 in coma lag, afgelopen nacht is overleden te Nice. Bianchi was verleden jaar op het circuit van Suzuka het slachtoffer van een zeer zwaar ongeval, zijn wagen ging in de regen van de baan en ramde een kraanvoertuig dat bezig was met het evacueren van de gestrande bolide van Adrian Sutil. De Franse piloot werd geraakt aan het hoofd, geraakte in een coma en tot bij zijn overlijden kwam hij niet meer bij bewustzijn. Jules Bianchi werd 25 jaar, hij is de eerste piloot sinds Ayrton Senna die het leven laat bij een ongeval tijdens een GP.
  • LTF
Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
De vader van Jules Bianchi liet eerder op de week al weten dat er geen verbetering kwam in de gezondheidstoestand van Jules Bianchi en dat hij nog weinig hoop had dat zijn zoon nog beter zou worden. Hedennacht is Jules Bianchi dan overleden in het CHU de Nice. Verschillende piloten en prominenten hebben al gereageerd op de dood van de Franse piloot zo ook Stoffel Vandoorne die zijn medeleven aan de familie betuigde. Ook de Franse eerste minister François Fillon liet weten zeer geschokt te zijn door de dood van Bianchi.

Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi - Marussia
Jules Bianchi werd geboren op 3 augustus 1989 te Nice en begon zijn autosportcarrière zoals zovele piloten in de karting. In 2007 werd hij bij zijn eerste jaar in de autosport al onmiddellijk Frans kampioen Formule Renault. De volgende twee jaren reed hij Formule 3 en in 2009 behaalde hij de Europese titel. Na twee seizoenen GP2 werd hij in 2012 vicekampioen in de Formule Renault 3.5 na Robin Frijns. Datzelfde jaar was hij ook reservepiloot bij het Force India F1 team. Een jaar later maakte hij zijn GP debuut bij Marussia F1, een team waar hij ook in 2014 voor uitkwam. Bianchi was de enige rijder die Marussia ooit punten bezorgde met een negende plaats tijdens de GP van Monaco verleden jaar.

Langs deze weg betuigt autosport.be zijn medeleven aan de familie en vrienden van Jules Bianchi.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 18 juli 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons