van der Horst

Julien Schein, de revelatie van de Trophée d’Alsace

Julien Schein (#500 PYRAT by Acome)
Julien Schein (#500 PYRAT by Acome)
Voor de wereld van de autosport lijkt dit onwaarschijnlijke verhaal wel op een sprookje. Julien Schein is op vrijdagochtend aangekomen op het circuit van l’Anneau du Rhin om er deel uit te maken van DRM Motorsport, in het kader van de derde manche van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020. Niets doet vermoeden dat hij enkele uren later zal instappen op de #500 PYRAT by Acome.
“Plots werd ik opgebeld door Pierre-André Guillaume, tegen wie ik geracet heb in het virtuele VW e-Fun Cup- kampioenschap dat ik heb gewonnen”, herinnert de 31-jarige man uit Doische zich. “Arnaud Tsamere, de teamgenoot van Steve Dams en Pierre-André, kon er uiteindelijk niet bij zijn. Ze zochten dus een vervanger en P.A is zo attent geweest om het zitje aan te bieden. Gelukkig had ik mijn uitrusting meegenomen naar de Elzas. Ik heb meteen aan Matthieu de Robiano, directeur van DRM, gevraagd of ik bij PYRAT mocht racen. Hij vond het een fantastische opportuniteit en heeft meteen ingestemd!”

Ziezo, Julien is de verrassende teamgenoot van Pierre-André en Steve, twee charmante gentlemendrivers die racen om zich te amuseren en vooruitgang te boeken. De simracer afkomstig uit de karting begint aan amper zijn tweede race in de VW Fun Cup en bereidt zich voor tijdens de oefensessie in het donker en de warm-up. Hij krijgt meteen de zware taak om de start te nemen in een peloton van 25 ontketende racekevers. “Ik begon voorzichtig en verloor enkele plaatsen tijdens de eerste hectometers, maar nadien voelde ik vertrouwen en kon ik aanvallen”, gaat hij door. “Ik ging een tiental wagens voorbij en kwam terug tot de tweede plek in de Pure-categorie. Als een van de laatsten om de pitlane in te rijden, bevond ik me zelfs even op de tweede plek algemeen! Nadien zijn mijn rijbeurten in het donker uitstekend verlopen. In de regen gebruikte ik mijn bagage uit de karting om op mijn gemak te zijn in die moeilijke omstandigheden. Ik draaide in 1'52", goed een voor top 5 van de snelste rijders op dat moment. Het rapport was echter niet perfect, want ik liep een strafronde op vanwege een inhaalbeweging onder gele vlag. Leergeld betalen, heet dat dan...”

Pyrat by Acome
Pyrat by Acome
Het trio Schein-Guillaume-Dams kwam als veertiende algemeen voorbij de zwart-witgeblokte vlag, op de vijfde plek in de Pure-klasse voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring. Zonder die straf was het podium in de klasse mogelijk geweest, maar er is meer nodig om de glimlach van de revelatie van de Trophée d’Alsace weg te nemen. “Ik beleefde een droomweekend dankzij een gouden kans”, reageert Julien, die toch een beker mee naar huis kreeg dankzij het ‘gentlemen’-podium. “Vandaag nog zit ik op een wolk en kan ik amper beseffen wat me is overkomen. Aangezien ik geen budget heb voor 2020 en niet uit eigen zak kan betalen, was het uitzonderlijk om in de VW Fun Cup te kunnen racen met PYRAT. Mijn dank gaat naar P.A, Steve en het team van Acome Racing/AP Mechanic voor hun ontvangst, en in het bijzonder Manu, Noah, Laura en Patrick, maar ook Matthieu de Robiano voor zijn begrip en de leden van DRM Motorsport die me hebben aangemoedigd hoewel ik voor een ander team reed. Wat een prachtig weekend!”

Na de races op de simulator kreeg Pierre-André Guillaume eindelijk de kans om Julien te ontmoeten. Hij had geen spijt van zijn beslissing. “Naast zijn overduidelijke talent, heb ik een aangename, sympathieke kerel ontdekt die niet moeilijk doet”, lacht P.A. “Ik wou hem op mijn manier bedanken omdat hij me twee maanden geleden geholpen heeft tijdens de VW e-Fun Cup. Op basis van zijn prestatie in Zandvoort op de #299 van DRM, was het duidelijk wie ik in huis had gehaald. Toch heeft hij ons verrast met een erg volwassen eerste stint, een krachttoer in het donker en de regen, zonder de minste kras op de auto. Als de gelegenheid zich voordoet, zal ik hem met veel plezier opnieuw uitnodigen om op de #500 uit te komen. Ik hoop dat andere teams zijn snelheid hebben opgemerkt en hem in de toekomst eveneens de kans zullen geven die hij verdient.”

Pyrat by Acome
Pyrat by Acome
Ook Kronos Events heeft met veel aandacht de prestaties van Julien gevolgd. Zijn deelname op l’Anneau du Rhin is natuurlijk een fantastische reclame voor de VW e-Fun Cup powered by Hankook. “Het is fantastisch om onze eerste virtuele kampioen de overstap te zien maken naar de echte autosport”, geeft Marc Van Dalen aan, CEO van Kronos Events. “Hij heeft het uitstekend gedaan in de VW e-Fun Cup en bewezen dat hij ook in een echte auto barst van het talent. Schitterend nieuws! We hopen tijdens de volgende edities van ons virtuele kampioenschap nog meer talenten te ontdekken die vervolgens doorstoten naar de ‘echte’ VW Fun Cup. Het zou weleens een erg interessante kweekvijver voor nieuw talent kunnen worden...”

VW Fun Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 6 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée d'Alsace.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons