van der Horst

Jumbo Racedagen: Maxime Potty wil punten scoren in Zandvoort

Comtoyou Racing - VW Golf GTI TCR
Comtoyou Racing - VW Golf GTI TCR
Minder dan twee weken, dat is de tijd tussen de openingsmanche van TCR Europe op het Circuit Paul Ricard en de tweede afspraak van het seizoen die dit weekend plaatsvindt in Zandvoort. Voor Maxime Potty en Comtoyou Racing was het van kapitaal belang om het verloop van de seizoensopener te doorgronden omdat deze niet echt de verwachtingen heeft ingelost.
“Comtoyou Racing heeft mijn Volkswagen Golf GTI TCR volledig onder de loep genomen zodra deze opnieuw in het atelier was aangekomen”, legt de Belgian VW Club-rijder uit. “Het was weinig verrassend dat men een geplooide stuurstang ontdekte, een gevolg van een contact. Dat verklaart ook waarom ik in de tweede wedstrijd niet zoals normaal kon sturen in de rechtse bochten. We hebben ook van de mogelijkheid gebruikgemaakt om een debriefing te houden om trachten te begrijpen waarom ik me nooit echt volledig in mijn element voelde aan het stuur.”

Het doel in Zandvoort is dan ook glashelder: opnieuw aansluiting vinden met de posities die men mag verwachten van zowel het team als de rijder. “Vorig jaar was ik in TCR Benelux zeer snel op deze omloop”, herinnert de jongeman van 18 jaar zich. “Ik hou veel van het heuvelachtige karakter en de afwisseling tussen snelle bochten, waar je over een flinke dosis lef moet beschikken – en de meer technische bochten. Ik wil dus in de punten eindigen! Ik hoop dat de Golf GTI TCR voldoende performant voor de dag zal komen. Helaas heb ik geen enkel vergelijkingspunt, gezien ik de enige rijder ben die uitkomt op een Volkswagen. Daardoor is mijn ambitie om te schitteren in de kleuren van het merk echter des te groter!”

Het lange Pinksterweekend wordt op zaterdag op gang getrapt met twee vrije trainingen, de kwalificaties (in twee delen) beginnen om 15.45u. De start van de eerste wedstrijd (23 minuten + 1 ronde) zal op zondag om 12.20u worden gegeven, terwijl deze van de tweede wedstrijd gepland staat op zondag om 14.55u. Een live uitzending is voorzien op www.tcr-series.tv en op de Facebook pagina TCR Europe.

Belgian VW Club

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 16 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons