Jumbo Racedagen: Schouten en Sluys grijpen tweemaal naast de zege

John De Wilde - Speedlover Porsche 991 GT3 Cup
In het kader van de Jumbo Racedagen dit weekend op het Circuit van Zandvoort vond ook de tweede manche van de Supercar Challenge plaats. Twee races stonden er op het programma. In beide races toonde de JR Motorsport BMW M4 Silhouette van Bas Schouten en Ward Sluys zich de snelste bolide maar tweemaal moest de BMW de strijd staken terwijl de zege binnen bereik lag. De eerste race werd gewonnen door hun teamgenoten Michael Verhagen en Willem Meyer, de zege in de tweede wedstrijd ging enigszins verrassend naar onze landgenoot John De Wilde (Speedlover Porsche).
Koen en Kris Wauters
In de eerste wedstrijd werd de JR Motorsport BMW M4 van Sluys/Schouten al vroeg geconfronteerd met technische problemen met in de elfde ronde een opgave als gevolg. Ook in de tweede wedstrijd doken al heel vroeg technische problemen op in de wedstrijd en een tweede opgave op rij was een feit. De tweede BMW Silhouette van JR Motorsport kon de bittere pil enigszins verzachten voor het team door de eerste race te winnen alvorens als tweede te eindigen in de slotrace. Ook voor Koen en Kris Wauters (DVB Racing Porsche 991 GT3 Cup) werd het een baal weekend, ook zij zagen hun race tweemaal vroegtijdig tot een einde komen, eerst na technische problemen en in de tweede wedstrijd ten gevolge van een contact.

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
In de einduitslag van race 1 werd de JR Motorsport BMW gevolgd door niet minder dan zeven Porsche’s aangevoerd door de exemplaren van onze landgenoten Cenk Ceyisakar en Jos Jansen. Negende en winnaar in de Super Sport divisie werd de BMW E46 GTR van Schreurs/van de Maat. De tweede race kende een rommelig verloop met tussenin de interventie van de safety car. Verscheidene wagens die aanspraak maakten op een podiumplaats werden met problemen geconfronteerd waardoor de zege naar John De Wilde. Verhagen/Meyer die wegens hun zege de dag voordien een langere pitstop dienden uit te zitten werden tweede. Cenk Ceyisakar werd derde en eindigde voor de tweede maal op het podium. Na nog vier Porsche’s eindigde René Steenmetz als zevende en winnaar in de Super Sport divisie. Jonas de Kimpe behaalde met zijn VW Golf TCR een mooie tiende plaats (derde in de Super Sport). De zege in de Sport divisie ging naar de Peugeot RCZ van Voet/Van den Broeck).

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op donderdag 24 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.