van der Horst

JUSI Racing voor een tweede opeenvolgende titel in Evo2

JUSI Racing - VW Fun Cup Evo2
JUSI Racing - VW Fun Cup Evo2
Het is een van de opmerkelijkste verhalen uit de European VW Fun Cup van afgelopen seizoen: ondanks een gebrek aan ervaring in de discipline, eindigde JUSI Racing bij zijn debuut op het Evo2-podium van de 25 Hours VW Fun Cup. Maar dat is niet alles: het Leuvense team werd enkele maanden later kampioen in zijn categorie. Een titel die in 2019 wordt verdedigd!
  • VR Racing
Het team rond Jurgen Vermeulen en zijn echtgenote Sigrid Maes werd pas enkele jaren geleden opgericht, maar heeft op korte tijd naam gemaakt als dieselspecialist in diverse uithoudingskampioenschappen. Midden vorig seizoen werd daar de European VW Fun Cup aan toegevoegd. De derde plek in de Evo2-categorie tijdens de 25 Hours VW Fun Cup was een meer dan aangename verrassing, maar daar kwam ook een overwinning bij tijdens het Dutch Fun Festival in Assen en natuurlijk de titel na de laatste confrontatie in Zolder. 

“We waren aangenaam verrast door de sfeer tijdens de 25 Hours en hebben daarom besloten om in het najaar nog enkele wedstrijden mee te pikken”, herinnert teambaas Jurgen Vermeulen zich. “Die onverwachte titel heeft ons nog meer goesting gegeven en daarom hebben we in 2019 gepland om alle wedstrijden van de European VW Fun Cup deel te nemen!”

Jurgen Vermeulen zal tijdens de openingsrace van het seizoen een team vormen met Kurt Heirman, Diederik Ceyssens en Daan Moeur. Andere namen, zoals Linus Christiaens, Maik Barten en Kris Van Bael, zullen het team uit Herent in de loop van het seizoen komen vervoegen. En gelijk hebben ze!

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 12 maart 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons