van der Horst

Justin Wilson overleden

Justin Wilson
Justin Wilson
Justin Wilson is afgelopen nacht overleden aan de gevolgen van wat aanvankelijk een vrij banaal ongeval leek tijdens de Indycar-race op Pocono Raceway. De sympathieke Brit liep een hoofdtrauma op door rondvliegend puin, verloor het bewustzijn en geraakte in een coma waar hij niet meer uit zou ontwaken. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar al snel werd duidelijk dat de situatie uiterst zorgwekkend was. Wilson werd 37 jaar en laat een vrouw en twee dochters na.
Het incident gebeurde in de eindfase van de ABC Supply 500 Indycar-race in de staat Pennsylvania toen raceleider Sage Karam in de eerste bocht tegen de muur aan de buitenkant van de piste botste en enkele brokstukken loskwamen. Eén van die brokstukken, vermoedelijk de neuskegel, raakte Justin Wilson op het hoofd; de Brit had geen schijn van kans. Wilson, vermoedelijk bewusteloos, knalde tegen de binnenmuur van het circuit. Teamgenoot Ryan Hunter-Reay, die de wedstrijd zou winnen, bevestigde na afloop dat Wilson buiten bewustzijn was.

 Bruno Junqueira (rechts) met Jan Heylen en de betreurde Justin Wilson
Bruno Junqueira (rechts) met Jan Heylen en de betreurde Justin Wilson
Een vijftiental jaar geleden reed Wilson voor het Vlaamse Astromega in de F3000, een kampioenschap dat hij in 2001 ook won, om in 2003 door te stoten naar de Formule 1 en samen met Jos Verstappen team te vormen bij Minardi. Later reed hij nog voor Jaguar, het team waarvoor hij zijn enige punt in de koningsklasse van de eenzitterij pakte. Nadat hij zijn focus verlegde naar de Champ Car World Series, besloot hij na het faillisement van die serie zich toe te leggen op de opvolger Indycar. Voor dit seizoen beschikte de Brit niet over een voltijds contract, maar kon toch enkele races afwerken bij Andretti Autosport, terwijl hij ook in de Formule E aan de start kwam.

Foto: FIA Formula E & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 25 augustus 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons