van der Horst

Kaï Rillaerts en Henri Kumpen fabriekspiloten voor TonyKart

Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Het prestigieuze Tony Kart lanceerde vandaag hun rijdersbezetting voor 2024. Het Italiaanse top team verwelkomt komend seizoen twee Belgen want zowel Kaï Rillaerts als Henri Constant Kumpen maken hun opwachting voor het team. Rillaerts gooide afgelopen seizoen al hoge ogen in het kuipje van een Tony Kart, Kumpen wist met onder andere een Benelux titel de Italianen te overtuigen.
Tony Kart biedt komend seizoen plaats aan 22 officiële fabriekspiloten die in de meest toonaangevende kampioenschappen de wit/groene kleuren zullen verdedigen. In de KZ schakelklasse is de komst van Marijn Kremers de meest opvallende. De Nederlander, met verschillende titels achter zijn naam komt over van birelART waarmee hij de laatste tijd vooral in Amerika en Australië actief was. Kremers krijgt versterking van Tom Leuillet, Nicola Rosini, Aleksander Gubenko en de vice-wereldkampioen van 2021, Lorenzo Camplese.

In de klassen zonder versnellingsbak zullen Lindblom, Neto, Marsch, Pohjola, Crisan en Lethimaki voor het team uitkomen in de OK-Junioren. Sebastiano Pavan, David Walther, Thomas Quincé, Tiziano Monza, Xavier Avramides en Xiaoyu Sun zullen dat doen in de OK klasse. Zij krijgen het gezelschap van onze landgenoot Kaï Rillaerts die tijdens het WK debuteerde en dat zeer verdienstelijk deed. Rillaerts heeft tot nu toe heel wat ervaring in de Rotax klasse maar zal vermoedelijk vaker op de grotere WSK wedstrijden te zien zijn, alsook het Europees en Wereldkampioenschap.

Henri Constant Kumpen
Henri Constant Kumpen
In de 60 Mini klasse tot slot krijgen we met Henri Kumpen opnieuw Belgische inbreng. De Limburger reed tot heden op WSK niveau voor Team Baby Race met een Parolin chassis, maar zal vanaf 2024 de overstap naar TonyKart maken. Een hele mooie kans voor Kumpen! Onze landgenoot krijgt in de jongste klasse het gezelschap van Leonardo Gorski, Achille Rea en Oliver Sini.


Het WSK seizoen start eind januari met de WSK Champions Cup, dat zal de eerste waardemeter van een lang seizoen worden!

Foto's: Tony Kart & Anthony Kumpen



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 22 december 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons