van der Horst

Kaï Rillaerts voor tweede jaar op rij Europees kampioen Rotax Junioren

Rotax Junioren
Rotax Junioren
Kaï Rillaerts is opnieuw Europees kampioen! Onze landgenoot werd afgelopen weekend negende en elfde in de finales van de slotmanche van de Rotax Max Challennge Euro Trophy. Het volstond voor Rillaerts om voor het tweede jaar op rij Europees kampioen te worden.
Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts legde de basis voor zijn nieuwe titel al vroeg in het seizoen. Na een prima start in Genk, pakte hij in Adria de volle buit. In de daarop volgende twee Duitse manches dikte hij zijn puntentotaal voldoende aan om de titel te pakken. Matthijs Terlouw won de eerste finale van het slotweekend maar de Nederlander kon Rillaerts niet meer bijbenen in de puntenstand. Amper zes puntjes scheiden de nummers één en twee in het kampioenschap. Met Bruno Mulders stond er een tweede Nederlander op het eindpodium. Op de zesde plaats vinden we Thomas Strauven terug en met Tom Braeken op P10 -amper één weekend gereden overigens - staan er drie Belgen in de top tien van het EK.

Rotax Senioren
Rotax Senioren
Calllum Bradshaw won bij de Rotax Senioren. Hij won maar liefst 3 van de 8 races en werd in de overige races steeds tweede. Mark Kimber vervoegt zijn landgenoot op het algemene podium, Laclan Robinson werd derde. Luca Leistra moest de afsluitende wedstrijd in Wackersdorf laten schieten en verliest daarmee kostbare punten. Hij besluit het EK als vijfde.

Petr Bezl is de nieuwe kampioen in de DD2, voor Jakub Bezl en Ragnar Veerus. In de DD2 Masters in Paul Louveau eenn Europese titel rijker. Alessandro Glauser werd tweede, Michael Becker derde.

Foto: Rotax Max Challennge Euro Trophy

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 8 september 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons