van der Horst

Kalender Belgisch kampioenschap Rallycross 2015 met meeting te Mettet

Michaël De Keersmaecker - Volvo C30
Michaël De Keersmaecker - Volvo C30
BORA (Belgian Off Road Association) heeft de (voorlopige) kalender vrijgegeven van het Belgisch kampioenschap Rallycross 2015. Opvallend feit is dat er maar één buitenlandse wedstrijd is opgenomen, met name de uitstap richting het Duitse Buxtehude. Ook Mettet staat voor het eerst op de Belgische kalender, terwijl men in Arendonk nog steeds strijd levert voor een vergunning om nationale wedstrijden te laten doorgaan.
Koen Pauwels vs Jochen Coox
Koen Pauwels vs Jochen Coox
De reden waarom men bij FIA/RACB de beslissing neemt om maar één buitenlandse proef in het kampioenschap op te nemen heeft een logische verklaring. Ieder Belgisch kampioenschap mag slechts één buitenlandse proef opnemen in zijn kalender, maar gezien de Belgische Rallycross tot voor 2014 maar over één circuit (Maasmechelen) beschikte, was het dan ook een mooi gebaar om meerdere buitenlandse wedstrijden toe te laten, meetellend voor het Belgisch kampioenschap.

Vorig jaar waren er nog verplaatsingen richting Lydden Hill, Valkenswaard en Buxtehude. Tot op heden staat alleen nog Buxtehude op de voorlopige kalender, maar deze datum moet nog worden bevestigd door de Duitse organisator. Verder zien we ook Mettet op de kalender en dat stemt de mensen van BORA bijzonder gelukkig gezien men in Mettet getuigt van veel goede wil om een weekend nationale Rallycross in te kleuren op hun kalender.

Voorlopige kalender BK Rallycross 2015

8 maart 2015 Maasmechelen
22 maart 2015 Mettet
18-19 april 2015 Buxtehude
19 juli 2015 Maasmechelen
13 september 2015 Maasmechelen
4 oktober 2015 Maasmechelen

Foto's: BRCV - Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op vrijdag 5 december 2014.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons