van der Horst

Kalender BMW M2 Cup NL ligt vast

BMW M2 Club Sport
BMW M2 Club Sport
Bij V-Max Racing Management is men overtuigd, de interesse in een raceserie met de nieuwe BMW M2 CS Racing is zo groot dat er plaats is voor een eigen cup. De BMW M2 Cup races passen perfect in de raceweekends van V-Max en hebben hun plaats naast de Supercar Challenge, de Ford Fiesta Sprint Cup en de Mazda MX5 Cup. Aangezien ook de RACB het project ondersteunt denkt men aan Nederlands en een Belgisch nationaal kampioenschap zoals ook van toepassing is in de Ford Fiesta Sprint Cup. De voorlopige kalender telt zeven raceweekends, zes met twee races over een uur en een finale over 10 Uur op Circuit Zolder.
  • Hamofa Performance
Voorafgaand aan het seizoen is er mogelijkheid om de wagen te testen, voor de Nederlandse geïnteresseerden is er al dit weekend een eerste testdag op Circuit Zandvoort. Ook op Circuit Zolder zal er kunnen getest worden, maar dit pas volgend jaar op een nog te bepalen datum. Op het Circuit de Spa-Francorchamps wordt er tweemaal gereden alsook op Circuit Zolder. Op de Limburgse omloop is dit in het kader van de Zolder Superprix begin juli maar tevens bij de uit zijn as herrezen Race Promotion Night, een wedstrijd over 10 uren half november.

Voorlopige kalender V-Max Racing BMW M2 Cup

9-11 april: Voorjaarsraces Zandvoort
4-6 juni: Spa Euroraces
9-11 juli: Zolder Superprix
17-19 september: DTM Circuit Assen
15-17 oktober: Spa Racing Festival
29-31 oktober: Hankook races Assen
13 november: Zolder Race Promotion Night (10 uursrace)

Foto: V-Max Racing ManagementDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 20 november 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons