van der Horst

Kalender Nascar Whelen Euro Series breidt uit naar zeven manches – Zolder behoudt finale

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 1 Race 2
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 1 Race 2
De kalender Nascar Whelen Euro Series telt in 2019 zeven manches één meer dan dit jaar. Voor het eerst bezoekt de Nascar Whelen Euro Series de Tsjechische Republiek en meer bepaald het circuit van Most. De manche op de ovaal van Tours verdwijnt van de kalender en Venray komt in de plaats. Frankrijk wordt nog wel aangedaan maar buiten kampioenschap waar op een nog nader te bepalen stratenomloop de All Star Time Attack betwist wordt. De finale vindt opnieuw plaats op Circuit Zolder, maar het event verhuist terug naar het eerste weekend van oktober.
Jerry De Weerdt - Braxx Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Braxx Racing Ford Mustang
Na een succesvol 2018 werd er bij de Nascar Whelen Euro Series besloten om het in 2019 nog grootser aan te pakken Zo wordt de kalender uitgebreid van zes naar zeven manches en komt er daarnaast nog een nieuw evenement bij buiten kampioenschap zodat er volgend jaar niet minder dan acht landen aangedaan worden. 

Kalender Nascar Whelen Euro Series 2019
Kalender Nascar Whelen Euro Series 2019
Naar gewoonte opent het seizoen half april op de omloop van Valencia alvorens het richting Italië gaat naar de omloop van Franciacorta. Begin juni staat het immens populaire American Speedfest te Brands Hatch op het programma. Diezelfde maand staat er in Frankrijk op een nader te bepalen stratenomloop een nieuw event buiten kampioenschap gepland, All Star Time Attack genoemd. Een week later volgen al de races zeven en acht die doorgaan op de omloop van Most. De weinig geliefde ovaal van Tours wordt niet meer aangedaan in de plaats keert de Nascar Whelen Euro Series terug naar het Nederlandse Venray en dat op 13 en 14 juli. Op de Nederlandse ovaal wordt er zaterdag een Elite 2 race over 75 ronden verreden waarna er zondag een race over 100 ronden voor de Elite 1 volgt. Na de zomerpauze i het tijd voor de Semi Finals die net als dit jaar doorgaan in Hockenheim. Circuit Zolder mag op 5 en 6 oktober dan weer de Finals organiseren.

Kalender 2019 Nascar Whelen Euro Series :

Valencia (Spanje) : 13-14 april
Franciacorta (Italië) : 11-12 mei
Brands Hatch (Groot-Brittannië) : 1-2 juni
?  (Frankrijk) : 22-23 juni (buiten kampioenschap)
Most (Tsjecische Republiek): 29-30 juni
Venray (Nederland) : 13-14 juli  (ovaal)
Hockenheim (Duitsland) : 21-22 september
Zolder (België) : 5-6 oktober

Foto's: Geert Franquet & NASCAR Whelen Euro Series

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 2 november 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons