van der Horst

Kalender voor volgend jaar bevat maar liefst 21 races

Grote Prijs van België 2012
Grote Prijs van België 2012
De FIA legde woensdag op het World Motor Sport Council in Doha de F1-kalender voor volgend jaar vast, die bestaat uit een recordaantal van 21 wedstrijden, onder andere door de terugkeer van de Grand Prix van Korea. Ook Mexico staat opnieuw op de kalender, het was al sinds 1992 geleden dat het F1-circus nog eens te gast was op het Autodromo Hermanos Rodriguez. De traditionele seizoensopener is de wedstrijd in Australië midden maart, terwijl de wedstrijd in Spa net als dit jaar plaatsheeft in het voorlaatste weekend van augustus.
Start GP Australië 2013
Start GP Australië 2013
Naast het vastleggen van de kalender werd op het World Motor Sport Council ook beslist om het systeem van dubbele punten tijdens de laatste race niet te behouden. Ook een voorstel om een herstart uit stilstand na een safety car-periode te doen, werd niet weerhouden. Wel is het zo dat de safety car nadat de gedubbelde rijders zich hebben ontdubbeld niet meer op hen wacht en de koersdirecteur dus kan beslissen de wedstrijd al eerder vrij te geven.

Max Verstappen
Max Verstappen
Het wisselen van een complete motor zal niet automatisch resulteren in een straf maar er zal gekeken worden naar welke componenten er dienden vervangen te worden, om op basis daarvan een 'eerlijkere' straf op te leggen. Ook zullen grid-penalties, wanneer deze niet volledig kunnen toegepast worden, niet meer worden overgedragen naar de volgende race(s). In plaats daarvan zal de rijder al een tijdstraf krijgen tijdens de wedstrijd zelf. Tenslotte zal vanaf 2016 de minimumleeftijd voor het krijgen van een superlicentie vastgelegd worden op 18 jaar, ééntje meer dus dan de huidige leeftijd van Toro Rosso-piloot Max Verstappen. Daarnaast dienen piloten ook minimum twee seizoenen in een lagere eenzitterklasse actief te zijn geweest.

Provisionele kalender Formule 1-seizoen 2015

15 maart: Australië
29 maart: Maleisië
12 april: China
19 april: Bahrein
3 mei: Korea (te bevestigen)
10 mei: Spanje
24 mei: Monaco
07 juni: Canada
21 juni: Oostenrijk
05 juli: Groot-Brittanië
19 juli: Duitsland
26 juli: Hongarije
23 augustus: België
06 september: Italië
20 september: Singapore
27 september: Japan
11 oktober: Rusland
25 oktober: VS
01 november: Mexico
15 november: Brazilië
29 november: Abu Dhabi

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op donderdag 4 december 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons