van der Horst

Kammerer wint drukbezette SRO E-Sport GT Series Charity Challenge

SRO E-Sport GT Series Charity Challenge
SRO E-Sport GT Series Charity Challenge
Simracer Arthur Kammerer (Mercedes) heeft de SRO E-Sport GT Series Charity Challenge op zijn naam geschreven. De Duitser was een van de tien rijders die zich kwalificeerden voor het evenement via een 'hotlap' competitie die openstond voor het grote publiek. De rest van 90 rijders was een mix tussen uitgenodigde simracers en piloten uit diverse SRO-kampioenschappen. Laatstgenoemden kwamen er helaas niet aan te pas, hun beste vertegenwoordiger was Dennis Lind (Lamborghini) op P8.
De competitie vond plaats op het Assetto Corsa Competizione platform (dat volledig in lijn is met GT World Challenge), met het circuit van Monza als strijdtoneel. Via twee kwalificatiewedstrijden van elk een uur werd de grid voor hoofdrace bepaald, tevens 60 minuten. David Tonizzi en Enzo Bonito (beide Ferrari esports driver academy) schreven deze halve finales op hun naam, al werden ze in de finale uiteindelijk teruggeslagen.

Kammerer kwam eigenlijk pas als tweede over de meet achter landgenoot Nils Naujoks, die eerder in de race aan het strijden was voor de leiding met polesitter Amir Hosseini. Een contact tussen beide Mercedesrijders resulteerde in de opgave voor laatstgenoemde en een tijdstraf van 15 seconden voor Naujoks, die zo pas als derde werd geklasseerd. De Nederlander Mike Nobel zorgde voor variatie met zijn Lamborghini Huracan GT3 Evo en zette Kammerer nog zwaar onder druk in de slotfase.

Lambo fabrieksrijder Dennis Lind was met voorsprong de snelste professionele piloot op P8, gevolgd door Saintéloc man Simon Gachet in P13 en Perez Companc op de 15e plaats. Er stonden geen Belgen aan de start.

Afbeelding: SRO E-Sport GT Series Charity ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Varia op zondag 29 maart 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons