van der Horst

Kampioenen pas gekend tijdens laatste wedstrijd in Tjechië

Van Mechelen versus Koutny - Rallycross Challenge SuperCars
Van Mechelen versus Koutny - Rallycross Challenge SuperCars
De Rallycross Challenge Europe mag dan wel zware groeipijnen kennen en vijf landen van Europa afdweilen met een sterk onderbezet deelnemersveld; een ding moeten we dit nagelnieuw kampioenschap wel meegeven, het blijft spannend tot en met de laatste wedstrijd in Tsjechië en in geen enkele van de drie Divisies is reeds een kampioen gekend.
  • VR Racing
De Challenge omvat zes wedstrijden in Oostenrijk, Frankrijk (2X), België, Nederland en Tsjechië. Zoals we reeds schreven in de nabeschouwingen van Maasmechelen en Valkenswaard biedt de Challenge een alternatief voor het ERC RallycrossRX en uiteraard moet het kind groeien en uitbreiden naar andere (noordelijke) oorden.

In Tsjechië zullen de toeschouwers sowieso ditmaal niet op hun honger blijven. Alle titels zijn nog te verdelen. In Valkenswaard werd de vijfde van de zes proeven verreden en het is tijd om te rekenen. Slechts vijf van de zes deelnames worden in rekening gebracht en de tenoren moeten nu kijken waar ze moeten of mogen eindigen inzake de afwikkeling van het kampioenschap.

Van Mechelen & Koutny - Rallycross Challenge SuperCars
Van Mechelen & Koutny - Rallycross Challenge SuperCars
Bij de SuperCars staan de Tsjech Pavel Koutny en Van Mechelen ex aequo aan de leiding, maar onze landgenoot beschikt over een 0 als schrapresultaat tegenover een 10 voor Koutny. Dat wil zeggen dat indien Koutny de laatste wedstrijd wint op zijn thuisfront, Van Mechelen voldoende heeft aan een zesde plaats of 11 punten om de eerste kampioen te worden in de Challenge. Andere piloten komen niet meer in aanmerking voor de titel.


Sterkens & Baelus samen op podium - TouringCars
Sterkens & Baelus samen op podium - TouringCars
Bij de TouringCars staat Jos Sterkens nog steeds aan de leiding in zijn Volvo C30 met 18 punten voor op land- en merkgenoot Filip Baelus. Maar rekening houdende met het schrapresultaat komt Baelus een stuk dichter. Filip heeft reeds een 0 als slechtste resultaat tegenover 13 voor Jos. Dat maakt dat Baelus nu op vijf punten komt van Sterkens. En met een puntenverdeling van 20, 17, 15, 13, 12, 11, 10,… is de man uit Hoogtstraten zeker nog niet buiten schot indien Baelus een mooi resultaat neerzet in Tsjechië.Leider Susta - Rallycross Challenge Super1600
Leider Susta - Rallycross Challenge Super1600
De Fransman Launay maakte in Valkenswaard een slechte beurt in de Super1600 waarin hij tweede staat na de Tsjech Susta. Hierdoor heeft laatstgenoemde een voorsprong van 20 punten en rekening houdend met het schrapresultaat is dit nog steeds 14 punten. De andere Franse Clio-rijder Guillemette volgt op een puntje van zijn landgenoot, maar indien Susta niet uitvalt op eigen bodem kan de titel hem bijna niet meer ontlopen.

De finale wordt verreden op Autodrom Ceska Lipa in het Tsjechische Sosnova op 29 september.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in European Rallycross Challenge op zondag 18 augustus 2013.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons