van der Horst

Kampioenenvreugde Stefaan Prinzie van korte duur

Prinzie-Vermeulen - Opel Ascona
Prinzie-Vermeulen - Opel Ascona
Stefaan Prinzie is zijn overwinning in de Rallye du Condroz en ook zijn titel terug kwijt. Dat is het gevolg van een controle van de versnellingsbak door het College van Sportcommissarissen na de rally. Die controle bracht aan het licht dat de versnellingsbak van de Opel Ascona 400 niet conform was met de originele versnellingsbak.
  • Powercars
Op dinsdag 7 november werd door het College van Sportcommissarissen beslist om Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen te diskwalificeren. De beslissing werd hen op donderdag 9 november ter kennis gebracht. Prinzie kan wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing.

Prinzie won afgelopen weekend in Huy, terwijl Robin Maes op zaterdag uitviel. Het ironische is dat de versnellingsbak kon gecontroleerd worden omdat die stuk was gegaan en Prinzie tijdens een van de servicebeurten die moest vervangen.

Foto: Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Historic Rally op donderdag 9 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Condroz Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons