van der Horst

Kangerlussuaq: derde pole op rij voor Team X44

Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Dit weekend zette Extreme E een mijlpaal neer in de motorsport door de allereerste race te organiseren in Groenland en dat onder de naam Arctic X-Prix. Op dit parcours dat vooral bestaat uit zandwegen naast een pittige strook dat vrij vertaald de stenentuin heet, was het voor de derde maal op rij dat Sébastien Loeb en Cristina Guttièrez voor Team X44 de snelste waren tijdens de kwalificaties en dat terwijl andere deelnemers toch wel afzagen tijdens hun rondes.
  • Dreamdrive
Molly Taylor maakt een koprol in haar Odyssey 21
Molly Taylor maakt een koprol in haar Odyssey 21
Wederom stond er geen maat op de Fransman en de Spaanse, die tijdens de eerste kwalificatie snelste waren en tijdens de tweede als tweede aatikten. Met beide delen samengeteld pakten zij ook 17 punten, acht meer dan Mattias Ekström en Jutta Kleinschmidt voor Abt Cupra XE pakten en Molly Taylor en Johan Kristoffersson voor Rosberg X Racing. Beide laatste teams kregen dan ook met de nodige problemen te maken. Abt Cupra XE moest tijdens de tweede kwalificatieronde al na één ronde de strijd staken vanwege een omgebogen wiel dat niet los kwam, terwijl Rosberg X Racing in de eerste sessie driemaal stilstond en Taylor zelfs nog een koprol maakte, maar toch nog verder reed. Ze namen wel revanche door in de tweede sessie de snelste tijd te klokken.

Zij waren overigens niet de enigen die problemen hadden. Zowel Mikaela Åhlin-Kottulinsky (JBXE) als Kyle LeDuc (Segi TV Chip Ganassi Racing) reden namelijk hun ophanging achteraan kapot tijdens één van hun ritten. Morgen staan er nog twee halve finales op het menu, waarbij Team X44 het tegen Veloce Racing en Acciona | Sainz XE Team opneemt, terwijl Abt Cupra XE en Rosberg X Racing gezelschap krijgen van Andretti United Extreme E. Segi TV Chip Ganassi Racing, JBXE en Xite Energy Racing zullen tijdens de Crazy Race strijden om de laatste finaleplaats.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zaterdag 28 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kangerlussuaq.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons