Karting: Pech stopt Ean Eyckmans in WSK Champions Cup

Ean Eyckmans
De piepjonge Ean Eyckmans leek dit weekend geruime tijd op weg naar een sterke prestatie in de WSK Champions Cup. De achtjarige zoon van oud-piloot en karttuner Wim Eyckmans debuteerde sterk op de Italiaanse Adria Karting Raceway nadat hij zich na afloop van drie qualifying practices als 18de wist te rangschikken in een sterk bezet internationaal Mini-veld van liefst 105 piloten.
In de qualifying heats liet de blonde youngster uit Noorderwijk achtereenvolgens een achtste, negende en zestiende plaats noteren om te eindigen met twee beloftevolle zevende plaatsen. Hiermee stond de CRG/TM-rijder negentiende geklasseerd voor aanvang van een van de beide prefinales waarin hij vanuit tiende stelling van start mocht gaan.

Een finaleplaats leek dan ook in de maak tot de Belg door pech werd achteruit geslagen om pas als 23ste te worden geklasseerd.  Omdat enkel de eerste zeventien van beide prefinales tot de finale mochten doorstoten betekende dit meteen einde verhaal voor de Kempenaar. Een finale die niet onverwacht door de plaatselijke rijders werd gedomineerd en gewonnen werd door Alfio Spina (CRG/TM). Enkel Nederlander Variawa Saood wist zich als enige non-Italiaan in de top 16 te hijsen.

In de klasse OK legde onze landgenoot Ulysse De Pauw (Kosmic/Parilla) beslag op de derde plaats achter winnaar Pedro Hiltbrand en Lore Travisanutto. In KZ2 greep Rick Dreezen (Birel Art/Vortex) met een vierde plaats dan weer net naast een podiumplaats. Winnaar hier werd Nederlander Stan Pex voor Flavio Camponeschi en Jorrit Pex. De volgende WSK-afspraak staat reeds volgend weekend gepland met de eerste van vier WSK Super Master Series-meeting in Adria.