van der Horst

BNL Karting Series kent zijn kampioenen na slotmanche in Genk

Rotax Senioren
Rotax Senioren
De derde van drie meetings van de BNL Karting Series werd afgelopen weekend afgewerkt op Karting Genk. Na een uiterste wisselvallig weekend met een relatief droge wedstrijddag op zaterdag en volop regen op zondag kennen we de nieuwe kampioenen, jaargang 2019. Opnieuw kon de organisatie rekenen op een sterk internationaal veld met in totaal ruim 120 deelnemers op de deelnemerslijst die zowel zaterdag als zondag een wedstrijddag afwerkten.
Tommie Van Der Struijs
Tommie Van Der Struijs
MicroMax: Tommie Van Der Struijs klopt Thomas Strauven
In de MicroMax is Tommie Van Der Struijs de nieuwe kampioen. De Nederlander startte het seizoen met vier overwinningen in het eerste wedstrijdweekend en bewees daarmee uiteraard dat hij een duidelijke kanshebber op de titel was. Maar na het openingsweekend viel de winnende trein wat stil. Het was dan ook door regelmaat dat Van Der Struijs nog steeds als één van de favorieten naar Genk afzakte. Thomas Strauven zette dit weekend nog een hele sterke eindsprint in met twee keer een overwinning, een tweede en een derde plaats. Hij maakte daarmee bijna 40 punten goed op Van Der Struijs, maar moest met vier luttele punten de duimen leggen. Ook Max Sadurski en Kasper Schormans mengden zich in de debatten vooraan en graaiden hun podiumplekjes mee, maar Schormans werd wel derde in de eindstand van het kampioenschap en zo scheidde Thomas Strauven twee Nederlanders in de final ranking.

Tim Gerhards
Tim Gerhards
MiniMax: Tim Gerhards zorgenloos naar de MiniMax titel
Als een sloopkogel ging Tim Gerhards dit seizoen doorheen het MiniMax veld, en dat bedoelen we in de positieve manier van het woord. De Nederlander won maar liefst negen van de twaalf wedstrijden die dit seizoen in de BNL afgewerkt werden. Drie keer werd hij tweede, het doet ons denken aan die andere Nederlander die nog niet eens zo lang geleden dezelfde dominatie aan de man bracht in de MiniMax; Max Verstappen. Daar waar Gerhards er niet met de winst van door ging, pikte Jayden Thien zijn graantje mee. Hij wist twee wedstrijden te winnen en was eigenlijk niet vaak veraf. Thien werd tweede in de eindstand, voor Enzo Bol, en daarmee kleurt het volledige MiniMax podium oranje. 

Rotax Junioren
Rotax Junioren
Rotax Junioren: Mike Van Vugt haalt de titel met overmacht
Het Nederlandse talent Mike Van Vugt heeft zijn palmares nog wat extra aangedikt met een titel in de BNL Karting Series. De rijder van het JJ Racing Team toonde zich vanaf het begin van het kampioenschap al ijzersterk in dit grote internationale deelnemersveld. De afgelegde weg van Van Vugt is ronduit indrukwekkend, hij pakte in het eerste weekend vier op vier en won ook in de openingsdag van het tweede weekend in Mariembourg twee van de twee afspraken. Daarna volgde de bittere pil met een DQ in de eerste finale op zondag, maar Van Vugt soleerde naar winst in de laatste race van dat weekend, startend vanaf de laatste plaats. Afgelopen weekend zat de volle buit er niet in. De zeges op zaterdag waren voor Milan Coppens en Daniel Guinchard. Oli Pylka en Wilgot Edqvist toonden zich de beste regenrijders op zondag, maar geen van deze vier kon zich mengen in de titelstrijd. Van Vugt dus de nieuwe kampioen, voor Thom Reinaerdts die in het openingsweekend heel wat punten liet liggen, en Kris Haanen die zich als derde in de eindstand verzekert van een ticket voor de Rotax Grand Finals in Sarno.

Rotax Senioren
Rotax Senioren
Rotax Senioren: Golden Oldie Dylan Lahaye nieuwe kampioen
Door het grote aantal deelnemers in de Rotax Senioren ging de organisatie over tot het rijden van heats. Kwalificatiesmanches, zoals we dat in de rallycross ook kennen, bepalen dan wie de pole voor de finale te pakken heeft. Het was Dylan Lahaye die dit seizoen nog eens toonde wat hij waard was. De Waal, in dienst van de Genker Kart Shop, zette de meeste overwinningen achter zijn naam. Hij pakte in het openingsweekend wel een nulscore op zondag, maar dat weerhield hem niet een stevige voorsprong over te houden op Clayton Ravenscroft. Man van het weekend in Genk was ongetwijfeld Mick Nolten die zich nog maar eens ontpopte als uitstekende regenrijder, zowel in de heats als in de finale welke hij overtuigend won. Belgisch kampioen Ilian Bruynseels scoorde 138 punten in de eindstand, genoeg voor een derde plaats in het BNL kampioenschap.

5a5e67ef824a652147df941412395c99a04c9eb2.jpg
Rotax DD2: Xander Przybylak klopt Dj Liveris
De strijd in de DD2 was nog lang niet gestreden, alvorens de piloten aan het slotweekend op de Horensbergdam begonnen. Xander Przybylak was in het openingsweekend uitstekend begonnen met drie overwinningen en een tweede plaats. In het tweede wedstrijdweekend in Mariembourg was Liveris aan zet met ook drie overwinningen en een tweede plaats. Het was ditmaal Przybylak die wat punten liet liggen en dus ging tijdens het weekend in Genk, uiteraard, de beslissing vallen. In de wisselvallige omstandigheden trok Przybylak het laken naar zich toe. De TonyKart rijder won op zaterdag beide wedstrijden en herhaalde dat kunstje ook op zondag. Vier op vier, het maximale aantal punten en dus ook de BNL titel voor Xander Przybylak. Dj Liveris moest 20 punten toegeven en daarmee werd de Griek tweede in de eindstand, voor David Rehme. 
In de DD2 Masters haalde Carl Cleirbout de titel binnen, voor Tamsin Germain en Christophe Adams. 

Foto's: Kartphoto.nlSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 7 oktober 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons