van der Horst

Karting: Dedecker nipt naast podium tijdens WSK Super Master Series in Sarno

WSK Karting Series
WSK Karting Series
Afgelopen weekend vond in het Italiaanse Sarno de derde ronde van de WSK Super Master Series plaats. Op de volledige hertekende omloop van Sarno begon iedereen met een zo goed als wit blad en dat bracht kansen voor outsiders teweeg. Ook afgelopen weekend verschenen er weer heel wat landgenoten aan de start, waar Douwe Dedecker het meest van zich liet spreken door in de finale van de OKJ als vierde te finishen.
  • Prospeed Competition
Ook in de 60 Mini verscheen er dit weekend weer een Belg aan de start. Dries Van Langendonck, fabriekspiloot voor birelART, kwam dit weekend echter niet helemaal in het juiste ritme. Van Langendonck wisselde net voor de kwalificaties van chassis en bleek na afloop 100 gram te licht te wegen. Hij werd teruggezet naar P81, en moest elke heat dus als laatste starten. In die heats werkte hij zich nog netjes op naar P41 om dan in de finale op een 29e plaats te finishen. In die finale was Emanuele Olivieri het snelste. Hij won voor Jindrich Pesl en Lewis Wherell. Nederlander René Lammers werd vierde en doet daarmee goede zaken in het kampioenschap. Hij nadert tot op drie punten van de leider, Christian Costoya.

Douwe Dedecker
Douwe Dedecker
Ean Eyckmans moest verstek laten gaan voor de derde manche van het kampioenschap. De Kempenaar had nog steeds te veel last van een ribblessure, die hij twee weken geleden opliep in La Conca. Enkel Lenn Nijs en Douwe Dedecker hadden dus een Belgisch vlagje achter hun naam staan, maar verdedigden die met bravoure! Dedecker imponeerde al tijdens de trainingen en bevestigde in de kwalificaties met een zesde tijd algemeen. Tijdens de heats verging het de Limburger zowaar nog beter met drie overwinningen, een tweede en een achtste plaats. Na een felbevochten prefinale, kwam de allesbeslissende finale waarin hij net niet in aanmerking kwam voor het podium. Krill Kutskov wist daar in een spannend slot zijn landgenoot Maksimilian Popov achter zich te houden. Akshay Bohra werd derde met nipt daarachter Dedecker, die in de slotfase van de wedstrijd nog voorbijging aan Alex Powell, zijn teamgenoot. Lenn Nijs werd zestigste in de kwalificaties en werkte zich in de heat op naar P50. Hij werd 25e in zijn prefinale maar dat was niet genoeg voor een plekje in de finale.

In de OK klasse beleefde onze landgenoot Luca Leistra zijn beste wedstrijd dit seizoen. De Antwerpenaar reed naar een 33ste chrono in het 58 koppige veld maar viel tijdens de heats terug tot P49. Leistra herstelde de orde op zondag en plaatste zich via de prefinale voor de finale, waarin hij sterk 14de werd. De zege was er voor het eerst dit seizoen voor Kimi Antonelli. De Italiaan hield Tuukka Taponen en Arthem Severiukhin af voor de zege. Rafael Camara werd vierde maar blijft leider in de tussenstand. Leistra klimt op naar P33 in de tussenstand.

Marijn Kremers
Marijn Kremers
In Sarno was de KZ schakeklasse opnieuw van de partij. De Finn Juho Valtanen en Marijn Kremers deelden de eerste startrij en het was Kremers die bij de start het beste wegkwam. Valtanen herstelde de orde in de tweede ronde, maar Kremers dook opnieuw langszij en zou de leiding niet meer afstaan. Valtanen verloor de tweede plaats nog kort aan Celenta, maar toen die uit de race crashte, nam hij de tweede plaats weer over. Danilo Albanese werd derde. Onze landgenoot Gilles Stadsbader haalde de finale niet.

Foto's: WSK en Douwe Dedecker



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 29 maart 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons