van der Horst

Karting: Dries Van Langendonck versiert fabriekszitje bij birelART

Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck zal vanaf dit seizoen een officiële birelART-rijder zijn. Onze landgenoot versiert daarmee een fabriekszitje bij het Italiaanse topteam. Van Langendonck werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen in de 60 Mini klasse en debuteerde met een poleposition in de WSK Series. Genoeg voor birelART om de Limburger vast te leggen voor 2021, met de WSK kampioenschappen als hoofddoel.
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck, geboren en getogen nabij Circuit Zolder kreeg net als zijn broer Tom, de kartingmicrobe al snel te pakken. Niet moeilijk, als je tuin zicht geeft op de Sacramentsheuvel en de Villeneuve chicane op de omloop van Terlaemen... Dries kwam via het Limburgse GKS in contact met de kartsport en reed onder andere de BNL en BMC kampioenschappen. Afgelopen seizoen namen Jaco en Menno Paauwe van het Nederlandse Paauwer Karting hem onder hun vleugels. En met succes want op zijn Birel werd de dit jaar elf wordende Van Langendonck Nederlands kampioen.

Dit seizoen zet Van Langendonck weer een trapje omhoog op de ladder. Hij wordt daarmee één van de negentien namen die de titel van birelART-fabriekspiloot dragen. Ook vorig jaar kleurde de line-up Belgisch; met Kobe Pauwels en de Belgisch-Nederlandse Maya Weug - die recent wordt opgenomen in de Ferrari Driver Academy - als fabriekspiloten. Zij maken komend seizoen hun debuut in respectievelijk rallycross en formulewagens.

Foto's: Dries Van LangendonckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 3 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons