van der Horst

Karting: Elie Goldstein en Antoine Venant debuteren met WSK podiumplaats

WSK Champions Cup
WSK Champions Cup
De eerste manche van de WSK Champions Cup draaide uit op een succes voor onze landgenoten. Op Southgarda Karting in Lonato verzamelden in totaal 321 piloten voor de eerste échte afspraak van het seizoen. Daaronder vonden we afgelopen weekend ook een handvol Belgen terug, die meteen een sterke indruk achterlieten. Venant bevestigde met een nieuw podium in de 60 Mini U10 terwijl Goldstein de derde plaats veroverde in de X30 Senior klasse.
  • De Swert Opticiens
60 Mini: Venant opnieuw op het 60 Mini U-10 podium, Kumpen debuteert sterk.
Podium 60 Mini U-10
Podium 60 Mini U-10
De 60 Mini klasse wordt vanaf dit seizoen opgedeeld in een groep van rijders onder de tien jaar, en eentje voor de oudere rijders. In de 60 Mini klasse voor rijders onder de tien jaar, zagen we op vrijdag een mooie Belgische één twee. Henri Constant Kumpen, die afgelopen weekend zijn debuut maakte in de WSK, reed naar de pole in zijn groep terwijl Antoine Venant hetzelfde deed in de andere groep. Die groep bleek omwille van de baancondities net wat sneller en zo greep Venant de algemene pole en kwam Kumpen op een mooie tweede plaats algemeen terecht. De 40 piloten reden vervolgens de gekende kwalificatieheats waarbij onze landgenoten enkele plaatsen moesten prijsgeven, maar zich nog steeds binnen de top tien wisten te handhaven. Antoine Venant startte de finale als vjfde, Kumpen als achtste. Venant kende een prima start en wist zich na drie bochten naar P3 op te werken. Kumpen verloor dan weer enkele plaatsen en viel terug tot buiten de top tien. Oleksandr Legenkyi en Leonardo Gorski leken lange tijd de grootste kanshebbers op de zege te gaan worden maar Venant kende een ijzersterk slot, dichtte het gaatje en nam halfweg de laatste ronde de leiding. Een klein foutje in de allerlaatste bocht deed onze landgenoot echter de das om. De jonge Waal zag Legenkyi alsnog langszij komen en moest genoegen nemen met P2. Henri Constant Kumpen kon zijn snelheid van vrijdag helaas niet omzetten in een mooie ereplaats. De Limburger eindigde als 25e, maar liet in ieder geval mooie dingen zien!
In de 60 Mini klasse voor rijders ouder dan tien jaar, ging de zege naar de Turkse Parolin rijder Iskender Zulfikari.
OK-Junioren: Van Langendonck opent seizoen met top tien klassering
Dries Van Langendonck wist in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar opnieuw een degelijke prestatie neer te zetten. De Energy Corse piloot kwalificeerde zich op vrijdag als negende en zou de finale op zondag op dezelfde plaats eindigen. De zege was er voor Lewis Wherell voor Niklas Schaufler en Saleh Taym.
OK: Zege voor David Walther
Geen landgenoten in de OK-klasse. Ean Eyckmans bereidde zich in Valencia voor op de opener van het IAME X30 kampioenschap en ook Lenn Nijs zal daar komend weekend zijn eerste meters van het seizoen maken.
In Lonato ging de zege naar de Deen David Walther. Hij hield in zijn TonyKart het Enery Corse duo Martin Molnar en Tomass Stolcermanis achter zich.
X30 Junior & Senior: Elie Goldstein meteen op het podium.
Podium X30 Senior
Podium X30 Senior
Nieuw in de WSK kampioenschappen zijn de X30 Junior en Senior klassen. In de X30 Junior, waar geen Belgen aan de start verschenen, ging de zege naar de Italiaanse thuisrijder Riccardo Ferrari. In de X30 Senior was het uitkijken naar de prestaties van Elie Goldstein. Onze landgenoot, regerend Europees en Benelux kampioen in deze klasse, debuteerde met een knappe derde plaats in de finale. Goldstein reed naar een veertiende chrono op vrijdag maar werkte zich stelselmatig op naar voren. In de finale moest Goldstein knokken voor elke meter en halverwege de wedstrijd leek een podium zelfs veraf. Maar wanneer de kop van het veld met nog negen ronden te gaan het gevecht met elkaar aanging, kwam de top vijf weer helemaal samen. Goldstein profiteerde en nam de derde plaats in handen die hij uiteindelijk niet meer zou afstaan. 
KZ2: Freddie Slater toont zijn klasse, Christian Bertuca wint.
Freddie Slater stond dit weekend voor zijn debuut in de KZ2 klasse. De Brit die in het verleden al tal van titels, waaronder EK en WK, behaalde kwam voor het eerst in actie in de KZ2 schakelklasse en deed dat als kersvers fabriekspiloot voor birelART. Slater klokte meteen de pole op vrijdag en bleef gedurende het gehele weekend voorin meedraaien. Hij deelde de eerste startrij voor de finale met Adrien Renaudin maar het was Christian Bertuca, startend vanaf P3, die meteen de kop pakte. Slater en Renaudin verloren wat plekken en Slater zou nog terugkomen tot P2 maar Renaudin tikte uiteindelijk pas aan als zesde. Viacheslav Putiatin werd na het birelART duo, derde. 

Foto's: WSK PromotionDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 30 januari 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons