van der Horst

Karting Genk in 2022 opnieuw gastheer van Europees kampioenschap KZ en KZ2

Karting Genk
Karting Genk
Nadat het dit jaar reeds een manche van het Europees kampioenschap OK en OKJ organiseerde, haalt Karting Genk ook voor 2022 een grote vis binnen. Zoals dat de afgelopen jaren reeds enkele malen het geval was, organiseert Karting Genk komend seizoen de openingsmanche van het Europese kampioenschap van de KZ en KZ2 schakelklasse.
Gisteren vergaderde de FIA in Monaco over de kalenders van het volgende seizoen. Gezien ook de OK, OKJ, KZ, KZ2 en Academy Trophy onder de FIA noemer vallen, werden ook voor de kartsport de kalenders bekend gemaakt.

Start OKJ
Start OKJ
Voor de OKJ en de OK klasse bestaat het EK opnieuw uit vier manches. Begin april trapt het kampioenschap af in Portimao waarna het Spaanse Zuera, het Zweedse Kristianstad en tot slot het Italiaanse Franciacorta op het programma staan. Midden september vindt dan afsluitend het werekdkampioenschap plaats in Sarno.

De KZ en KZ2 schakelklassen kennen, net zoals dit jaar, een beperktere kalender. Het EK bestaat uit twee manches, met de seizoensopener die weggelegd is voor Karting Genk in het weekend van 14 en 15 mei. Op 19 juni kennen we dan de Europese kampioenen, na de slotmanche in Adria. Het wereldkampioenschap voor de KZ en KZ2 klasse vindt plaats in Le Mans en dat van één tot vier september. 

Tom Braeken
Tom Braeken
De Academy Trophy volgt net zoals de voorbije jaren de wegen van de KZ en KZ2. Ook dat kampioenschap doet dus opnieuw Genk aan, nadat het ook vorig seizoen reeds in actie kwam op het Limburgse asfalt. 

Foto's: Karting Genk & FM-Images



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zaterdag 10 juli 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons