van der Horst

Karting Genk opent seizoen met Champions Winter Trophy

Champions Winter Trophy
Champions Winter Trophy
Het voorbije weekend vond op Karting Genk de Champions Winter Trophy plaats. Voor deze wedstrijd sloegen de Rotax Max Challenge België, Nederland en Duitsland de handen in elkaar. De organisatie kan spreken van een succes want ruim 150 deelnemers vonden de weg naar de Horensberg en hoewel het een Winter Trophy was, bleven de sjaals en mutsen achterwege. Een paraplu bleek met momenten dan weer wel een must-have.
Om de piloten, teams en monteurs in de beste omstandigheden aan het nieuwe seizoen te laten beginnen, is een Winter Cup natuurlijk een prima initiatief. Heel wat rijders maakten deze winter de overstap naar een nieuw team of klasse, waardoor dit eenmalig event een ideaal moment was om de violen gelijk te stemmen. En toch had deze wedstrijd belang want de winnaars kregen een gratis ticket voor de Rotax Max Challenge International Trophy in Le Mans, later dit jaar.
MiniMax: Vanderhallen wint voor Becker
Vince Vanderhallen
Vince Vanderhallen
Vince Vanderhallen werd gisteren de eerste winnaar van de dag. Onze landgenoot rekende in de slotfase af met Maxim Becker en reed naar zijn eerste zege van het seizoen. Becker kwam in het slot van de finale nog onder druk te staan van Vic Van Campenhout, maar hield stand. Van Campenhout reed een sterke finale want hij kon na een uitvalbeurt in één van de kwalificatieheats pas als dertiende van start gaan. Helaas werd er na afloop een technische non comformiteit vastgesteld en werd hij uit de uitslag geschrapt. Victor Ruyts erfde zo het laatste podiumplaatsje. 
JuniorMax: Nederlands één-tweetje in mooie finale
Met Cameron Nelson op de pole en Jacob Ashcroft naast hem op de eerste rij hadden de Britten de beste papieren in handen voor de finale maar al in de start liep het verkeerd. Beide teamgenoten schoven naar de buitenkant van de piste en zagen een hele trein concurrenten binnendoor duiken. Max Sadurski nam de leiding over, voor Ties Van Wijk en Noah Janssen. De drie heren kregen het gezelschap van Jack West en leken onder elkaar te gaan uitmaken wie de Champions Winter Trophy op zijn naam mocht schrijven. Maar in het slot van de wedstrijd werd er tactisch gereden waardoor het veld vooraan toch weer samen kwam. Van Wijk trok uiteindelijk aan het kortste eind al was de voorsprong op Sadurski minimaal. Noah Janssen wist zijn derde plaats in de laatste ronde veilig te stellen en bezette het laatste podiumplaatsje.
SeniorMax: Vic Stevens debuteert met zege
Rotax Senior Max
Rotax Senior Max
Jayden Thien vertrok de finale van de Rotax Senior Max vanaf de pole. Beau Lowette was de best geplaatste Belg, twee startrijen verderop maar de vice-Wereldkampioen kwam door een defectie bougie niet van zijn plaats bij de start van de formatieronde en moest opgeven. Thien behield de leiding maar moest die halfweg ronde één al afstaan aan zijn landgenoot Tommie Van der Struijs. Samen reden ze een kleine voorsprong bij elkaar maar met nog tien minuten op de klok vond ook Yort Van Wijk de aansluiting. Op dat moment nam Thien de leiding weer over van Van der Struijs om als leider de slotfase van de wedstrijd in te gaan. Vic Stevens kwam op dat moment het virtuele podium binnen gereden terwijl ook Timo Jungling zich in de strijd om de zege kwam mengen. Jungling vond als eerste een gaatje bij Thien en remde de Nederlander uit bij het aanremmen voor de chicane. Stevens dook binnendoor en ook Van der Struijs vond een gaatje bij Thien die zo terugviel naar plaats vier. Een ronde later kwam hij in contact met Van der Struijs waardoor ze beiden hun zegekansen verloren zagen gaan. Bij het ingaan van de laatste ronde leidde Jungling voor Bishop, Stevens, Herbots en van Wijk en bij het kruisen van het zwart-wit geblokt was dat ook de eindstand. Na afloop kregen zowel Junglin als Bishop een straf voor duwen en zo tuimelden ze beiden naar beneden in de rangschikking. Stevens profiteerde optimaal en won, voor van Wijk en Lawrence Herbots die heel mooi derde werd. 
DD2: Dylan Lahaya pakt winst in nieuwe klasse en voor nieuw team
DD2
DD2
Iets wat verrassend, verliet Dylan Lahaye het team van GKS voor een nieuw avontuur bij de troepen van Stan Pex. Na jaren in de Rotax Senior Max, verkastte de Waal bovendien ook naar de Rotax DD2 met motoren met twee versnellingen.
Lahaye etaleerde wel meteen zijn klasse want hij bleek te sterk voor de concurrentie. Hij pakte zaterdag de pole, bleef ook na de heats vooraan en won uiteindelijk makkelijk de finale op zondag. Nikita Gense en Noa Hipp werden tweede en derde. Bij de Masters was de zege voor Bastian Krapoth.
KZ2: Lehouck wint de schakelklasse
Met de KZ2 klasse bood de organisatie ook een plaatsje aan de schakelkarts. Dat werd duidelijk in dank afgenomen want met een vijfentwintig piloten aan de start was ook deze klasse goed bevolkt. De Fransman Arthur Lehouck won de finale nadat Jens Treur in de slotfase net te kort kwam. De Nederlander moest amper een seconde toegeven en finishte als tweede voor Kevin Stehouwer. Gil Mertens werd op zijn gloednieuwe CRG de beste Belg, op een tiende plaats.

Foto's: Kartphoto
 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 12 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons