van der Horst

Karting Genk organiseert recreantenrace op 13 oktober

Start -Rotax Junioren
Start -Rotax Junioren
Het nationale en internationale kartseizoen loopt stilaan ten einde en dan wordt het naar jarenlange traditie stilaan tijd voor de jaarlijkse recreanten & monteurs race op Karting Genk. Dit jaar zal deze wedstrijd plaatsvinden op zondag 13 oktober voor de klassen; automaat, DD2, DD2 Master, KZ2, KZ2 Master en Sodi 390cc.
  • VR Racing
De recreantenrace zoals Karting Genk ze al enkele jaren organiseert, werd vroeger georganiseerd als monteursrace. Op het einde van het seizoen werden de laatste setjes banden nog verzameld en namen de monteurs plaats achter het stuur terwijl de piloten waar ze het hele jaar voor gesleuteld hadden dan de technische kant op zich namen. Uiteraard leverde dat fantastische beelden op! Sinds enkele jaren hebben ook de recreatieve karters met eigen kart de weg naar de recreanten race gevonden. Voor mensen die zelf een eigen kart hebben, maar geen ambitie, budget of ervaring hebben om in te stappen in een officieel kampioenschap is dit een geweldige belevenis. Ja, we spreken uit ervaring.

Gilles Stadsbader
Gilles Stadsbader
De organisatie biedt plaats aan kart eigenaars met een automaat (Rotax Senioren, Junioren, X30,..), DD2 motoren met twee versnellingen en DD2 Masters, KZ2 geschakelde karts en KZ2 Masters. Op zondagochtend kan je je registereren, de inschrijving kost 120Euro, huur van transponder bedraagt 10Euro. Wie zich vooraf inschrijft bespaart 20Euro! Voor dat geld krijg je een warm-up van 10 minuten, een kwalificatie van 10 minuten en drie races van 10 minuten + 1 ronde. Achteraf wordt de eindstand opgemaakt en misschien ga jij wel met de grootste beker naar huis!

Ben je niet in het bezit van een eigen kart? Geen nood, want ook daar heeft Karting Genk een oplossing voor voorzien. Karting Genk stelt haar Sodi 390cc huurkarts ter beschikking die het in de Sodi 390cc klasse tegen elkaar kunnen opnemen.

Neem jij de uitdaging aan? Schrijf je dan snel in via: https://www.kartinggenk.be/nl/recreanten-mechaniekersrace-2019  

Foto: Kartphoto
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 19 september 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons