van der Horst

Karting: Nederlandse kartbanen versoepelen de maatregelen

BMC Genk
BMC Genk
Het is voorlopig nog even wachten tot wanneer onder andere Karting Genk, Spa-Francorchamps en Karting des Fagnes in Mariembourg hun deuren weer mogen openen. In Nederland zijn de maatregelen ondertussen in die mate versoepeld, dat trainen op enkele kartingcircuits weer mogelijk wordt, mits het respecteren van enkele regels.
Onder andere Kartbaan Strijen, Kartcentrum Lelystad en Circuit Park Berghem lieten weten dat jonge piloten weer welkom zijn om te komen trainen. Enkel piloten die jonger zijn dan 18 jaar en vergezeld zijn van maximaal één volwassene komen in aanmerking voor de versoepeling van de regels. De afstandsregel van anderhalve meter blijft uiteraard van toepassing, al kan dat in de kartsport geen probleem zijn.

Enkele circuits verscherpen die regels daarenboven nog eens, door bijvoorbeeld enkel leden toe te laten. Restaurants en brasseries blijven in ieder geval nog gesloten, maar dat er weer gereden kan worden, is positief te noemen. 

Dat het kruisen van de Belgisch-Nederlandse grens in theorie nog steeds verboden is voor Belgen, maakt dat het voor onze landgenoten niet mogelijk is om van die versoepeling te profiteren. 

Foto: Kartphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 30 april 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons