van der Horst

Top vijf plaatsen voor landgenoten in Sarno

WSK Karting
WSK Karting
Het blijft onze landgenoten voor de wind gaan in de WSK Super Master Series. In de topcompetitie van de internationale kartsport, die zich weliswaar vooral in Italië afspeelt, blijven de Belgen de goede resultaten aan elkaar rijgen. Dries Van Langendonck, Thomas Strauven en Henri Constant Kumpen keren huiswaarts vanuit Sarno met top vijf plaatsen.
Mini U10: Vierde plaats voor Kumpen, Venant blijft leider.
Antoine Venant blijft leider in de Mini U10 klasse. Onze landgenoot kende geen vlekkeloos weekend in Sarno maar kan teren op twee prima eerste wedstrijdsweekends om alsnog leider te blijven. Wie wel in strijd was om het podium was Henri Constant Kumpen. De Limburger lijkt goed hersteld te zijn van een brandwonde aan zijn rechterhand en deed in de finale mee om de knikkers. Daarin viel hij net naast het podium, zijn tweede vierde plaats van het seizoen. Winst was er voor Maximus Unt. 
Mini: Rousseau pakt zijn eerste van het seizoen.
Mini
Mini
De Amerikaan Gianmatteo Rousseau wist in Sarno zijn eerste zege van het seizoen te behalen. Hij wist de gevestigde waarden Iksender Zulfikari en Dean Hoogendoorn achter zich te houden nadat de zege eigenlijk voor Noah Baglin was. Hij kreeg echter een penalty voor een klikbumper wat duidt op contact met een concurrent en tuimelde zo van het podium. Dean Hoogendoorn is met zijn derde plaats leidder in de tussenstand. De Nederlander wacht nog op zijn eerste WSK zege van het seizoen maar prijkt wel aan de leiding van het kampioenschap.
OK-Junioren: Van Langendonck bevestigd met vierde plaats.
Na zijn podium, twee weken geleden in Franciacorta, was het voor Dries Van Langendonck zaak om zijn goede vorm te bevestigen. De Energy Corse fabrieksrijder slaagde daar opnieuw in met een vijfde plaats in de finale, waarna hij na een straf voor Drummond nog een plekje opschoof. De zege was voor Salim Hanna Hernandez die meteen de nieuwe leider in de tussenstand is, voor Dries Van Langendonck die nog steeds in de running is voor de titel. 
OK: Zege voor Coluccio, top vijf voor Strauven.
Na twee moeizame weekends was het vandaag eindelijk prijs voor Luigi Coluccio. De Italiaan won een spannende OK finale voor Rene Lammers en Luis Egozi. Die laatste blijft voorlopig afgetekend leider in de tussenstand met Lammers op P2. Thomas Strauven kende een prima weekend in Italië. Onze landgenoot lijkt op de goede weg en tekende voor een vijfde plaats waardoor hij een sprong naar de veertiende plaats in de tussenstand maakt.
KZ2: Eerste zege voor Freddie Slater.
KZ2
KZ2
De Brit Freddie Slater heeft zijn eerste zege in de KZ2 te pakken. De meervoudige Europese en Wereldkampioen in de OK-Junioren en OK klasse maakte dit seizoen de overstap naar de schakelkarts en weet al vroeg in het seizoen een eerste keer te triomferen. Hij rekende in de finale af met twee teammaats; Matteo Vigano en Christian Bertuca. Die laatste blijft ruim leider in de tussenstand, Slater spring naar de tweede plaats. 

Foto's: WSK Promotion 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 5 maart 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons