van der Horst

Karting: Ugochukwu en Antonelli nieuwe Europese kampioenen OKJ en OK, Eyckmans beste Belg

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Een week na de slotmanche van het Europees kampioenschap voor de schakelkarts in Genk, vond de apotheose van het EK voor de OKJ en OK automaten plaats. In Wackersdorf werd de derde en laatste manche afgewerkt met Arvid Lindblad (OKJ) en Kimi Antonelli (OK) als winnaars. De titels zijn er voor Ugo Ugochukwu (OKJ) en Kimi Antonelli (OK). Drie landgenoten verschenen aan de start waarbij Eyckmans met P13 als eindresultaat de beste resultaten kan voorleggen.
Taylor Barnard begon als leider in de OK klasse aan het slotweekend. Na de kwalificatieheats kon de Brit op slechts één manier de titel mislopen en dat was wanneer Kimi Antonelli de finale won. De Italiaan mocht echter vanaf de pole vertrekken en er was geen houden aan. Antonelli reed de volle 26 ronden op kop terwijl Rafael Camara tweede werd voor Marcus Amand. Taylor Barnard werd zevende maar dat volstond dus niet voor de titel.

In de OK Junioren kwam Ugo Ugochukwu als favoriet afgezakt naar het Duitse Wackersdorf en hij maakte die rol helemaal waar. De Amerikaan kroonde zich na de heats al tot kampioen, waardoor de finale er eigenlijk niet meer toe deed. Ugochukwu startte die finale vanaf de pole maar Arvid Lindblad gaf zich ondanks het missen van de titel niet gewonnen en ging al snel voorbij aan de leider. Niemand zag Lindblad nog terug en zo won de Brit met ook de Zweedse nationaliteit de laatste finale van het EK. Ugochukwu verloor aanvankelijk enkele plaatsen maar zette naar het einde toe toch weer de puntjes op de i en pakte de tweede plaats voor Harley Keeble.

Tom Braeken
Tom Braeken
Onze Belgen kenden wisselend succes. Na een sterk optreden in de Academy Trophy van vorige week in Genk, kwam Braeken met vertrouwen naar Wackersdorf maar de Limburger kon zich niet plaatsen voor de finale. Die andere Limburger, Douwe Dedecker, kon dat wel maar vechten voor mooie resultaten in de finale zat er, ondanks enkele sterke heats, jammergenoeg niet in. Hij werd 27e. Ean Eyckmans deed wel goed mee vooraan en flirte zoals vaker dit seizoen met de top tien. Eyckmans maakte in de aanvangsfase enkele plaatsen goed maar viel daarna weer terug naar zijn startpositie, P13, om ook op die positie te finishen. 

Foto's: FM Images & SportinphotoSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 13 september 2020.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons