Karting: Verwachte zege voor Antoine Venant, Van Langendonck pakt pole

Antoine Venant
De WSK Super Master Series trapten afgelopen weekend het seizoen op gang in Lonato. Na de Wintercup en de WSK Champions Cup fungeerde Lonato al voor de derde keer in evenveel weekends als strijdtoneel en dat leek zijn vruchten af te werpen voor onze landgenoten. Dries Van Langendonck klokte een ijzersterke pole in de OK-Junioren op vrijdag, terwijl Antoine Venant na twee podiumplaatsen zijn eerste zege van het seizoen te pakken heeft.
60 Mini U-10: Eerste zege voor Venant, Kumpen opnieuw bij de pinken.
Henri Constant Kumpen
Bij de -10 jarigen was het dus eindelijk prijs voor Antoine Venant. Onze landgenoot pakte al twee podiumplaatsen in evenveel weken maar wist gisteren een eerste WSK zege op zijn palmares te noteren. Venant rekende in een mooie finale af met de Oekraïner Oleksandr Legenkyi en is meteen de eerste leider in de tussenstand. Ook Henri Constant Kumpen verscheen opnieuw aan de start. De Limburger kwalificeerde zich wederom sterk en zette een derde chrono algemeen neer. In de heats liep niet alles even vlekkeloos waardoor Kumpen als achttiende van start moest in de finale. De Hasselaar werkte zich nog op naar een vijftiende plaats.
60 Mini: Nieuwe zege voor Iskender Zulfikari
Iskender Zulfikari schreef vorig weekend al de WSK Champions Cup op zijn naam en trok de stijgende lijn door in de finale van de 60 Mini klasse. Hij moest de pole voor de finale aan Dean Hoogendoorn laten maar wist wel af te rekenen met de Nederlander en pakte zo de eerste zege in de WSK Super Master Series. Bogdan Cosma en Vladimir Ivannikov werden tweede en derde. Hoogendoorn zou nog van het podium duikelen en werd vierde.
OK-Junioren: Dries Van Langendonck kan snelheid niet omzetten in podium
Dries Van Langendonck was opnieuw indrukwekkend in de kwalificaties van de OK-Junioren. In het 89 koppige veld klokte hij een 47.464, nipt sneller dan Oleksandr Bondarev en Christian Costoya. In de heats leek de snelheid wat te zijn verdwenen en moest onze landgenoot vol aan de bak om een top tien plaats veilig te stellen. Daar sloeg de Limburger uiteindelijk ook in, net zoals in de finale waarin hij negende en beste landgenoot werd. Nils Lelalure haalde de finale helaas niet en werd 64e. De zege was er uiteindelijk voor, opnieuw een Turk, Hassan Aksoy
OK: Egozi eerste leider
Luis Egozi
Luis Egozi
Thomass Stolcermanis startte de finale van de OK klasse als vierde maar reed een dijk van een openingsronde, wat resulteerde in de leiding bij het eerste keer kruisen van start/finish. In de zesde ronde nam Gustav Wisniewski het commando over maar ook hij zou het niet uitzingen tot het einde. Kort voor het einde viel namelijk de beslissing toen Luis Egozi de leiding over nam. De Italiaan zou het uiteindelijk halen voor Gustav Wisniewski en Jimmy Helias. Thomas Strauven strandde aan de deur van de top tien maar debuteert met een elfde plaats wel prima.
KZ2: Bertuca wint bij de schakelkarts
Christian Bertuc
In de KZ2 was de zege opnieuw voor Christian Bertuca. De Italiaan domineerde de finale en won voor Emilien Denner en David Trevlov. Er verschenen geen landgenoten aan de start in deze klasse.

Half februari gaat het seizoen verder met de tweede wedstrijd van het kampioenschap, op Franciacorta.

Foto's: WSK Promotion & Anthony Kumpen

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 6 februari 2023.