van der Horst

Kazuki Nakajima verlaat Toyota WEC team na dit seizoen

Kazuki Nakajima
Kazuki Nakajima
Vanaf volgend seizoen zullen er wijzigingen doorgevoerd worden bij Toyota Gazoo Racing, want Kazuki Nakajima zal namelijk deze zaterdag zijn laatste race rijden voor de Japanse constructeur. De Japanner was er vanaf de start van het WEC programma bij in 2012 en reed 58 wedstrijden voor het merk. Daarvan behaalde de 36-jarige piloot zestien overwinningen, waaronder driemaal in Le Mans.
Hoewel Toyota meldde dat ze de line-up voor 2022 pas in de komende weken zal bekendmaken, lopen er al even speculaties dat Ryo Hirakawa het stuur zal overnemen.De Japanner won het Super GT-kampioenschap in 2017 en eindigde daarna drie keer op rij als vice-kampioen. Vorig seizoen zag hij de titel in de allerlaatste ronde in rook opgaan. Wat de toekomst brengt voor Nakajima, is nog niet geweten, al is de kans groot dat hij terug richting zijn thuisland keert, waar hij nog steeds actief is in de Super Formula.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 3 november 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons