van der Horst

Kelvin van der Linde vervoegt Akkodis ASP en Lexus in LMGT3

Kelvin van der Linde
Kelvin van der Linde
De transfermolen blijft maar op volle toeren draaien de laatste tijd. Ditmaal is het aan Kelvin van der Linde om van werkgever te wisselen, hij gaat namelijk in zee met Akkodis ASP, dat zich opwerpt als team dat de Lexus RC F GT3 gaat inzetten in de LMGT3-klasse voor het komende FIA WEC seizoen. Hiermee vervoegt de Zuid-Afrikaan José María López, waarvan begin deze week al bekend raakte dat hij het speerpunt vormt van het project.
Sinds dit jaar was van der Linde geen officieel fabriekspiloot van Audi meer, al had hij voornamelijk een link met ABT. Zo was hij invaller voor Robin Frijns in verschillende manches van de Formule E, reed hij met het team in de DTM met een Audi, maar was tevens van de partij tijdens de 24 uren van de Nürburgring met een Lamborghini. Eerder deze week was hij al gespot in Barcelona, waar hij de Lexus aan de tand voelde. Nu is hij officieel bevestigd door het team en zo heeft Akkodis ASP al hun twee professionele piloten voor het komende seizoen beet.

Foto: Akkodis ASP TeamDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 24 november 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons