van der Horst

Ken jij deze Volvo’s al?

Op deze aardbol rijden heel wat auto’s rond. Je hebt er tegenwoordig in alle soorten, vormen, maten en kleuren. Klein of groot, zwart of knalgeel, elektrisch, hybride of benzine. Het aanbod waaruit je kunt kiezen is gigantisch. En dan hebben we het nog niet over de automerken gehad. Wij helpen je graag een handje bij het vinden van een geschikte wagen.

Kies een automerk

Of je nu een grote of een kleine wagen wil, een hybride of elektrische of liever met een old school diesel rondrijdt, elk merk heeft een wagen die aan jouw eisen voldoet. Maar het is geen slecht idee om de verschillende automerken eens met elkaar te vergelijken. Ieder merk heeft immers zijn eigen specialiteit en focus. Zo is Kia gekend voor zijn frisse en sportief vormgegeven wagens, terwijl Volkswagen razend populair is, met de Volkswagen Polo en Golf als twee bestsellers. Toyota staat dan weer voor betrouwbaar en het Amerikaanse Ford vindt rijcomfort belangrijk. Volvo is een goede keuze als je een veilige wagen wil. Deze auto’s worden gezien als de veiligste ter wereld, omdat dit merk maximaal inzet op innovatie en onderzoek om die veiligheid continu te kunnen garanderen.

Slimme auto’s

Volvo hecht niet alleen veel belang aan veiligheid, maar ook aan slimme wagens. Zo is de Volvo XC60, een middelgrote SUV, een mooi voorbeeld van zo’n slimme wagen. Met dank aan de nieuwste technologieën heeft deze auto een groot gebruiksgemak. Ook de ingebouwde Google Maps is zeer handig. Veel chauffeurs gebruiken Google Maps tijdens hun autorit, maar vaak is dat via hun smartphone. Door het kleinere scherm is dat minder veilig dan bij een ingebouwde gps. Aan deze auto hangt een stevig prijskaartje, maar een Volvo XC60 tweedehands is een mooi alternatief.

In de stad of daarbuiten

Een belangrijke vraag die je je moet stellen als je een nieuwe auto wil kopen: waarvoor wil ik de auto gebruiken? Is het een stadswagen of eerder voor daarbuiten? Een geknipte stadswagen is een SUV. Niet bepaald goedkoop, maar een Volvo XC40 tweedehands is een prima aankoop voor in de stad. Comfortabel om mee te rijden en niet te groot, maar ook niet te klein. Met dank aan zijn parkeersensoren en achteruitrijcamera parkeer jij overal zonder problemen.
 
Een auto kopen is niet gemakkelijk, zeker omdat het vaak een grote hap uit je budget is. Het is dus een goed idee om ook eens de tweedehandsmarkt te verkennen. Misschien vind je daar wel wat je zoekt?
 
Persbericht DB Online Marketing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op dinsdag 7 september 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons