van der Horst

Kenya: Rovanperä doet titel eer aan na openingsdag

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Na de openingsdag in de Rally van Kenya, de derde manche van het WRC, leidt Kalle Rovanperä de wedstrijd. Toyota vervolledigt het podium met Elfyn Evans op twee en Takamoto Katsuta op drie.
Hyundai hangt na de openingsdag volledig in de touwen. Esapekka Lappi (Hyundai) stond al op kant na de openingsproef van de middaglus en Ott Tänak (Hyundai) moest ook opgeven. Een grote steen dwong de Est de berm in. Thierry Neuville (Hyundai) kende al pech in de ochtendlus, maar reed een goede middaglus.

Kalle Rovanperä (Toyota) nam alle snelste tijden voor zijn rekening op vrijdag. Hij bouwde daarmee een voorsprong uit van een minuut op Elfyn Evans (Toyota). De Welshman ging nog net voorbij Takamoto Katsuta (Toyota) die op een minuut van de leider het podium vult met enkel Yarissen.

Ondanks alle pech is Thierry Neuville (Hyundai) vierde. De Belg zit nog op koers voor de tweede stek, na een sterke slotproef . M-Sport trok de kaart van opschuiven en trok goed met Adrien Fourmaux (Ford) op vijf en Grégoire Munster (Ford) op zes. Munster dichtte de kloof na de middag met de toppers en kwam heel dicht in de buurt van Fourmaux.

In WRC2 leidt Gus Greensmith. Charles Munster is vierde en twaalfde algemeen na een slimme dag.

De rally eindigt zondag met de Power Stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 maart 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons